Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası, müziğin evrenselliğini bir konser ile Eskişehirlilere sundu. ‘Venedik’ten Porsuk’a’ konserinde İtalyan ezgileri ile Türk ezgileri buluştu. Konser sonunda ise Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası Tepebaşı sınırları içerisinde kurulması gündemde olan Termik Santral'e karşı Eskişehir halkını duyarlı olmaya davet etti. Şehir Tiyatroları'ndan sonra Senfoni Orkestrası da maske takarak Eskişehir halkına santral ve doğuracağı sorunlar ile ilgili bilgilendirme yaptı.

 

“ÇOCUKLARIMIZIN GELECEĞİNİ

KÖMÜR KARASINA BULAMAYIN”

 

Eğitim İş Genel Merkez Genel Sekreteri Ebru Sungar, Eskişehir’de yapılması planın doğa düşmanı ve hukuksuz olduğunu savunarak,‘‘ Bakanlığa doğa katili bu projeyi iptal etmesi, Eskişehir’e yeni adet getirmemesi çağrısı yapıyoruz’’ dedi.

‘‘AKP iktidarı, bugünlerde bazı kentlere ‘ihanet ettiğini’ itiraf etmeye başlasa da, yeni ihanetlerden de geri kalmamaktadır’’ diyerek sözlerine başlayan Sungar,‘‘ Ne yazık ki bu çevre katliamlarından birisi için güzide şehrimiz Eskişehir hedef alınmıştır’’ dedi. Şehir merkezine çok yakın bir mesafede kurulması planlanan termik santralin araştırmalara göre kentin havasını 1 milyonu aşkın evin kömürle ısıtması kadar kirleteceğini vurgulayan Sungar,‘‘ Dünyanın artık uzaklaştığı kömür enerjisini, bu yüzyılda insanlarımıza reva görmek en hafif tabirle insan sevmemektir. Projede santralin atıkları için devasa bir alan ayrılmıştır. 422 futbol sahası büyüklüğünde tepeleme atıklar, Eskişehir’in en verimli arazisini katledecektir. Güneş, rüzgar gibi alternatif ve doğayla barışık birçok enerji sisteminin kullanılabileceği bir vatanda, kömürü kullanmanın doğa ile de vatan ile de barışık bir tablo olmadığı açıktır. Eğitim İş olarak Bakanlığa bu çelişkileri ortadan kaldırması, doğa katili bu projeyi iptal etmesi, Eskişehir’e yeni adet getirmemesi çağrısı yapıyoruz. Çocuklarımızın soluduğu havanın, gezecekleri ovaların, geleceklerinin kömür karasına bulanmasına sessiz kalmayacağız’’ şeklinde konuştu.