Eskişehir'de yaşayan engelli vatandaşların en büyük sorunlarından birinin, kaldırımların kullanıma uygun olmaması ve vatandaşların da araçlarını kaldırama park etmesi engelli olduğu belirtiliyor. Kaldırımlardaki sorunlar yüzünden yolları kullandıklarını belirten engelli vatandaşlar, bu durumun kaza riskinin arttırdığını anlatarak kaldırımların bir an önce düzeltilmesi gerektiğini söylüyorlar.

“Bizler ayrıcalık değil, eşitlik istiyoruz”

Eskişehir Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Cengiz Erkan, kaldırımlarda normal yürümenin bile zor olduğunu dile getirdi. Kaldırımların bozuk ve dar olmasının kullanımı zorlaştırdığını belirterek yerel yönetimlerin buraları yeniden gözden geçirmelerini isteyen Cengiz Erkan, “Kaldırımların çoğu yerinde ağaç var. Arabalar kaldırıma park ediyor. Kaldırımların çoğu dar ve geçmekte zorlanıyoruz. Ayrıca yaya yürüyen vatandaşlarımız 3 kişi veya 4 kişi kol kola girip yürüyorlar ve bütün kaldırımı kaplıyorlar. Biz nasıl geçeceğiz? Bizler ayrıcalık değil, eşitlik istiyoruz” şeklinde konuştu.

“Bizleri her gün hatırlasınlar”

Yetkililerin engelli vatandaşları sadece Dünya Engelliler Günü’nde hatırladıklarını ve bu durumun kendilerini üzdüğünü dile getiren Cengiz Erkan, “Bizleri her gün hatırlasınlar. Törenler veya hediyeler istemiyoruz. Yaşam alanlarımızı daha konforlu hale getirsinler. Nasıl mı? Mesela, kaldırımdaki rampaların önünde bulunan su oluklarının üstüne ızgara koysunlar. Izgara olmadığı için tekerlekli sandalyelerimizin ön tekerlekleri oluğa giriyor ve düşüyoruz. Bunların önüne geçmeleri bizler için daha önemli” dedi.