Yeniden Eskişehirspor Başkanlığına seçilen Halil Ünal, göreve geldikten sonra yaptığı açıklamada, birlik ve beraberlik içinde kulübü eski günlerine döndüreceklerini belirtti.
Kırmızı siyahlı kulüpte bir kez daha başkan olan Halil Ünal, Yönetim Kurulu üyelerini kürsüye davet etti. Burada yaptığı teşekkür konuşmasında Eskişehirspor’un yeni yönetiminin hayırlı olmasını diledi. Ünal, “Kimse yok ama biz yine varız. Hep beraber bu anlı şanlı armamızı formamızı layık olduğu yere getirmemiz adına birlikte olmamız gerekiyor. Eski başkanlardan ricam bu desteği ve birlikteliği kaybetmeyelim. Öte yandan, Aydın Begiter başkanlığında bir de Yüksek Divan oluşturacağım. Ben kulübe hizmet etmek istiyorum, yönetime girmek istiyorum diyen ve o miktarı almak vermek isteyen arkadaşları yönetime bekliyorum. Bu kadroya sahip çıkmamız gerekiyor. Bu parayı bulacağız. Herkes bir ucundan tutacağız. Bizim zamanımızdaki gibi yarışmaların olduğu, çift sandıkların kurulduğu kongreler yaşayacağız. Bütün camiamıza hayırlı uğurlu olsun. Efsane taraftar ve kongre üyeleriyle bu kulübü yaşatacağız. İlk adımımızda yarın tesislere oturup çalışacağız. Önce -24 puan cezası çok önemli. Ardından futbolcuların serbest kalmaması için çalışma başlatacağız. Antrenör ve oyuncularla toplantı yapacağım. 3 maçta 9 puan almak için elimizden geleni yapacağız. Yeter ki Eskişehirspor yok olmasın” şeklinde konuştu.

 

Yönetim Kurulunu 50’ye çıkaralım

Eskişehirspor Olağanüstü Genel Kurulu’nda Halil Ünal, yönetim kurulu listesini Divan’a sundu. Yeni yönetim için bir reçete sunan Ünal, “Öncelikle Genel Kurulu’nun 15’ten 50’ye çıkmasını talep ediyorum. 15 kişiyle olmuyor. Bunu 50’ye çıkartalım ve yönetime gelecek her arkadaş 200 bin lira kaynak bulma sözü versin. Ben aday değildim. Nebi Hatipoğlu’nun üzerinde yoğunlaştık ama bu yük ağır geliyor. Yönetimi 50’ye çıkartacağız. Bu yükten ancak böyle kurtulabiliriz. Daha başka kaynaklar da bulmaya çalışacağız. Ben geçen sezon Cumhurbaşkanı’ndan geçen sezon iki milyon lira aldım. Yine alacağız. Öte yandan, Ali Eldem’in başkanlığında bir İcra Kurulu oluşturulmasını talep ediyoruz. Hem bizi denetlesinler hem de 10 milyon lira kaynak bulsunlar. Eğer Genel Kurul salonundaki bir sezonda 200 bin lira para verebilirim diyen arkadaşımız varsa gelin hep birlikte birlik olalım. Bizim 25 kişilik arkadaşımız hazır. Ama hep beraber olalım. Talebimiz budur. ”dedi. Bunun üzerine Divan Kurulu 10 dakika daha ara verildi. Nebi Hatipoğlu ile Halil Ünal ve ekibi toplantıya girdi. Daha sonra Halil Ünal’ın ekibinden Erdal Şahbaz, yeni oluşacak Yönetim Kurulu Listesi’ni Divan Kurulu’na teslim etti. Yapılan oylamada Eskişehirspor’un yeni başkanı Halil Ünal oldu. Yapılan oylama sonrası bazı delegeler yaşananlara tepki gösterdi.