Öğretmen Nilgün Kozinoğlu’nun, yıllar sonra eski öğrencileriyle bir araya geldiği buluşmada keyifli anlar yaşandı. Yoklama ile başlayan etkinlikte espriler havada uçuşurken, öğretmen Kozinoğlu, eski öğrencileriyle bol bol hasret giderdi. Eski sınıf arkadaşlarının, birbirleriyle irtibat kurması sonucu gerçekleşen buluşmada, nostaljik fotoğraflar ilgiyle incelendi.
“Herkese nasip olmaz”
Düzenlenen etkinlikten dolayı duyduğu mutluluğu dile getiren öğretmen Nilgün Kozinoğlu, eski öğrencilerinin kendisini unutmaması sebebiyle gurur duyduğunu dile getirdi. Hayatının en güzel günlerinden birini yaşadığını dile getiren Kozinoğlu, “Bu kadar kalabalık olabileceklerini hiç hayal etmedim. Olsa olsa 10 kişilik bir gruptur diye düşündüm. Açıkçası böyle bir topluluğu beklemediğim için çok şaşırdım. Çok mutlu oldum. İnanılmaz keyif veren bir şey ve herkese kısmet olmaz. Beş yıl boyunca okuttuğum ilk sınıfım. Yerleri çok başka. Diğer öğrencilerim de değerli ama her şeyin ilki kıymetlidir” şeklinde konuştu.
“Bu sene nasip oldu”
Etkinliğin oluşmasında başrol oynayan isimlerden olan Ergin Ergani, eski öğretmenleriyle ve arkadaşlarıyla yıllar sonra yeniden buluşabildikleri için kendilerini şanslı hissettiklerini dile getirdi. Eski sınıf arkadaşlarıyla yıllar sonra kurdukları bağın kopmasını istemediklerini aktaran Ergani, “Aslında bu bizim bir eksikliğimiz. 38 senedir arkadaşlarımızla buluşmamız bizim bir eksikliğimizdir. Yaklaşık 3-4 seneden beri belirli arkadaşlarla irtibata geçip, tek tek ulaşmak için bir çabamız oldu. Daha önce sayıyı çoğaltamadık, ama bu sene nasip oldu ve herkese ulaştık. Öğretmenler Gününde de değerli hocamıza böyle bir sürpriz yapalım dedik” ifadelerini kullandı.
“Çok heyecanlandık”
Eski arkadaşlarını yeniden göreceğini öğrendiğinde çok heyecanlandığını söyleyen Nursel Söğüt ise öğretmenlerini çok sevdiklerini dile getirdi. Öğretmenleriyle çok güzel günler yaşadıklarını belirten Söğüt, “Kadınların çoğuna ulaşmaya çalıştım. Beraber toplandık. Çok güzel bir şey oldu. Çok heyecanlandık, çok sevindik ve çok mutlu olduk. Öğretmenimiz çok başkaydı. Çok güzel, çok hoşumuza giden ve çok anlayışlı biriydi. Öğretmenimizi her zaman öyle andık. Şimdi de görünce çok mutlu olduk. Hiç değişmemiş gibi geldi” dedi.
“Mezunlarımız ile iletişim kurabilmek önemli”
Okulun kapılarını, eski mezunlarına açan Aziz Bolel İlkokulu Müdürü Abdülkadir Akça ise kendilerine böyle bir talep geldiğinde çok memnun olduklarını aktardı. Eski mezunlara ulaşmanın kolay olmadığını söyleyen Akça, şunları kaydetti:
“Cuma günü akan trafikte araba kullanıyordum. Ergin Bey beni aradı. ’Böyle bir toplantı yapacağız, ne dersiniz müdürüm? Avluda resim çektireceğiz müsaade eder misiniz?’ dedi. Ben de dedim ki, ‘Böyle şey olur mu? Okula gireriz, dersliklerimizi açarız, çay ve pasta ikram ederiz, biz de memnun oluruz’ dedim. Mezunlarımız ile iletişim kurabilmek, bizim eğitim ortamında çok önemli.”