TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu açıklamasında “Eskişehir’de kişi başı üretim ülke ortalamasının yüzde 30 üzerinde. Yani tüm Türkiye Eskişehir gibi olsa, çalışsa, üretse, ülkemizin milli gelir 800 milyar dolarda kalmaz, 1 trilyon dolara ulaşır ve geçerdi. Eskişehir Ticaret Odamız işte bu görkemli mirasa yakışan şekilde müktesebimizi, tüccar ve girişimcimizi en iyi şekilde temsil ediyor. Haklarını hukuklarını korumak için mücadele veriyor. Odamızın Yönetimini, Meclisini ve çalışanlarını tebrik ediyorum. Eskişehir Ticaret Odası’nı uluslararası seviyede akredite kılarak, dünyanın en prestijli Odaları arasına soktular” ifadelerini kullandı.

Büyükerşen: “ ETO şehrin gelişimine katkı sağlıyor”

Eskişehir Ticaret Odası Dergisi’nde görüşleri ile yer alan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ise, “ETO, bugün 16 bini aşan üyesiyle şehrimizin en köklü meslek odasıdır.  125 yıla yaklaşan bir geçmişi olan Eskişehir Ticaret Odamız, bir taraftan şehrin ekonomik ve sosyal gelişimine katkı verirken, hükümetler tarafından belirlenen ekonomik politikalar çerçevesinde diğer şehirlerdeki ticaret odalarıyla birlikte, ülkemizin dünya ticaret hacmi içindeki payını yükseltmeye çalışmaktadır. “Önce şehir, sonra ülke, sonra dünya” ekseni üzerinde yürüyen bir çizgi olarak baktığımızda, Eskişehir Ticaret Odası’nın misyon ve vizyonunun ne kadar geniş ve evrensel olması gerektiğini sanırım daha kolay anlayabiliriz” ifadelerini kullandı.

Günay: “ETO’nun yatırımlarını takdir ediyorum”

AK Parti Eskişehir Milletvekili Emine Nur Günay ise açıklamasında “Tarihinin en büyük yatırımını planlayan ETO, Eskişehir Fuar Kongre Merkezi projesini hayata geçirmeye hazırlanıyor. Kentimizin ticaret ve sanayi altyapısı için son derece önemli bulduğum bu yatırımla, yepyeni bir sektörün temelleri atılıyor. Bu yatırımla Odamız, Eskişehir’i küresel rekabet sahnesine daha güçlü hazırlamayı amaçlıyor. Ümit ediyorum ki proje tamamlandığında şehrimiz için yepyeni bir çekim merkezi olacaktır. Bununla birlikte Odamız, Türkiye’deki emsalleri içinde standartlara en çok yatırım yapan kurumların başında geliyor. Madencilik alanında yaptığı çalışmalarla Eskişehirli madenciler için paha biçilemez bir rekabet avantajının altyapısını hazırlıyor. Bu yatırımlarla elbette ki 2023 hedeflerimiz ve 2071 vizyonumuz için son derece önemli bir enerjiyi sahaya aktarıyor” cümlelerini kullandı.