Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleşen ziyarette ilk önce Başkan Büyükerşen, işletmecilere konu hakkında bilgi verdi. Kooperatifler ya da ferdi otobüs işletmecilerin bugüne kadar ilçelerde taşımacılık yaptığını ve herhangi bir şikayet gelmediğini hatırlatan Büyükerşen,‘‘ Taşımacılık sorunu yoktu. Ama ‘hayır olmaz onlara da otobüs vereceksin’ dediler. Otobüs verdin mi bunun mazotu var, şoförü var e bir de bedavacılar var. Günyüzü bize 160 kilometre. Nasıl bu işin içinde çıkacağız dedim ama direndiler. ‘İlçelerde bu taşımacılığı yapan insanlar yani sizin özel sektörünüz, ilçenizin çalışanları şikayetçi olur sizden’ dedim. Fakat böyle olması için ısrarcı oldular. Belediye meclisinde bir inatlaşma söz konusu. Bu seferleri ilçelere vermezsem bu sefer Eskişehir merkezi için lazım olan ilave 40 otobüs için bana kredi yetkisi vermeyecekler. ‘Başkanı köşeye sıkıştırdık’ diyorlar. Bu olaya siyasi yaklaşıyorlar. Sizin ilçelerinizi belediye başkanları böyle istediler’’ şeklinde konuştu.

‘SEFERLERİ İPTAL ETTİK’

Büyükerşen’in ardından işletmeciler adına söz alarak konuşan Erdoğan Kökten de belediye otobüsleri geldikten sonra kendilerinin mağduriyet yaşadığını vurguladı. Bazı seferlerini iptal ettiklerini söyleyen Kökten,‘‘ Vatandaş iyice alıştıktan sonra yolcu taşıyamayacağız. Bu sefer işi bırakacağız ancak bu da ilçe halkını olumsuz etkileyecek. Birçok arkadaşımız otobüslerini yeniledi. Aylık 4 bin lira gibi bir kredi ödüyoruz. Belediye otobüslerinin kaldırılmasını istiyoruz. Kaldırılmayacaksa da sadece köylerden ilçelere taşımacılık yapsın. İlçeden Eskişehir’e taşıma yapmasın’’ şeklinde konuştu.

‘BAŞKANLARI İKNA EDİN’

 Kökten’e cevap veren Büyükerşen,‘‘ En başta zaten sadece köylerden ilçelere götürelim diye teklif etmiştim. Bunu da kabul etmiyorlar. Otobüsleri vermezsem kredi alamıyorum. Sizin ilçe belediye başkanlarınızı ikna etmeniz gerekiyor. Örneğin Mahmudiye Belediyesi otobüs istemedi, benim ilçemde taşımacılık zaten yapılıyor dedi. Oraya otobüs göndermedik. İlçe belediye başkanları bize biz otobüs istemiyoruz derse seve seve kaldırırız. Ama yazılı isteyin çünkü daha sonra inkar ederler’’ ifadelerini kullandı.