Yemen Büyükelçiliği’nin sponsorluğuyla gerçekleştirilen ‘Yemenli Öğrenciler Festivali’ renkli görüntülere sahne oldu. Ailelerinden uzakta olan, Eskişehir ile Kütahya’da eğitim alan öğrenciler, kendilerine has yemekleri ve şarkıları Eskişehir’de sergiledi. Yöresel kıyafetleri ile etkinliğe katılan öğrenciler, Türk insanının misafirperverliğinden övgü dolu sözlerle bahsetti. İkram edilen yiyecekler ve sunulan oyunlar katılanlar tarafından büyük beğeni aldı.

"Sanki Yemen'e gittik orada dolaştık"
Türkçe'yi hazırlık programında öğrendiğini ifade eden Anadolu Üniversitesi Kimya Mühendisliği 1. sınıf öğrencisi Abdullah Amron, çok mutlu olduğunu dile getirdi. Adeta Yemen'i yaşadıklarını belirten Amron, "Bugün yemeklerimizi, elbiselerimizi ve kültürümüzü tanıtacağız. Misafirlerimize yemeklerimizden ikram edeceğiz. Ayrıca birkaç gösterimiz var. Ailemizi özlüyoruz tabii ki. Ben geçen sene gittim ve bir daha gidemedim. Ailemle sosyal medya üzerinden görüşebiliyoruz. Eskişehir çok güzel bir şehir. Eskişehir bilindiği gibi öğrenci şehri. İnsanlar burada çok kibar. Özellikle yaşlılara karşı tramvayda yaşlılara yer veriyorlar. Çok güzel bir şey. Çok mutluyum böyle bir etkinlik yapıldığı için. Sanki Yemen’e gittik, dolaştık orada. Türkiye’de olduğum için çok mutluyum. Okulda arkadaşlarım benimle ilgileniyorlar, vakit geçirmek istiyorlar. Arkadaşlarım da Türkiye’ye gelmek istiyorlar ve eğitim almak istiyorlar. Onlara da burayı tavsiye ediyorum" ifadelerini kullandı.

"Eskişehir, Türkiye’nin en güzel şehri"
Yaklaşık 3 yıldır memleketine gitmediğini anlatan Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İngilizce İşletme 2. sınıf öğrencisi Hesham Azazy ise, "Ben 3 yıl önce Türkiye’ye geldim. Eve hala dönmedim. Türkiye’yi gayet güzel buldum. Benim ailem de her yaz ziyaret için geliyor. Eskişehir’de kalıyorlar. Türk arkadaşlarımın yardımıyla Türkçe’yi öğrendim. Eskişehir gayet iyi bir yer. Eskişehir, Türkiye’nin en güzel şehri. Çünkü küçük bir yer ve insanlar çok iyi. İyi ki Eskişehir’e geldim. Arkadaşlarıma da her zaman burayı tavsiye ediyorum. Çünkü bazı insanlar Türkiye ile ilgili çok fazla bir şey bilmiyorlar. Ben de bilgiler veriyorum. Turistler genelde İstanbul, Antalya, İzmir gibi yerlere gidiyorlar ama Eskişehir’e gelmiyorlar. Ama ben onlara Eskişehir’e gelmelerini tavsiye ediyorum" dedi.

"Buraya Eskişehir dışından gelenler de var"
Anadolu Üniversitesi Pazarlama Bölümü Yükseklisans öğrencisi ve YÖDES Başkanı Ahhmed Albadaany ise şunları dile getirdi:
"Biliyorsunuz Yemen, Arap bir ülke. Yemeklerini, oyunlarını, şarkılarını göstermek için bir araya geldik. Yemen ve kültürü ile alakalı bilgiler de vereceğiz. Çok mutluyum böyle bir etkinlikte bir araya geldiğimiz için. Eskişehir’den ve başka yerlerden de gelenler var buraya. Biz de çok mutluyuz."