10 bin kişinin katılımıyla Cumhuriyet’in yıldönümünü kutlamak için bir yürüyüş düzenlendi. Adalar mevkinde toplanan binlerce kişi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının büyük mücadelesi sonucu kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin 94. yaşını coşkuyla kutladı. Topluluk, ‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz ve Ne mutlu Türk’üm diyene’ sloganları ve çalınan marşlarla yürüyerek, Cumhuriyet aşklarını adeta dile getirdi. İki Eylül Caddesi istikametinden ilerleyen vatandaşların yürüyüşü esnasında tramvay seferleri de bir süre aksarken, topluluk Eskişehir Vilayet Meydanı’na gelerek burada durdu. Meydanda toplanan binlerce kişi burada da ellerinde bulunan Türk bayraklarını sallayarak çalınan marşları söyledi. Daha sonra Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşundan bu yana vatanı savunmak için şehit düşenler için saygı duruşu gerçekleştirip, bando EsEs eşliğinde İstiklal Marşı okundu. Ardından bir konuşma yapan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, “Sevgili Eskişehirliler Cumhuriyet Bayramı’mız kutlu olsun. Bugün Türkiye’nin çağdaş, demokrat ve uygar bir toplum olmasının temeli atılmıştır. 94 yıldır daha büyük coşkularla kutladığımız Cumhuriyeti sonsuza kadar yaşatmak bizlerin 1. görevidir” dedi.
Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ise, “Sevgili Eskişehirliler Türk’ün en büyük bayramı Cumhuriyet Bayramı’mız kutlu olsun. Marşlar o kadar güzel ki hep birlikte o marşları söyleyelim ama 15 Temmuz şunu göstermiştir. Bu ülkenin ne tarikatlara, ne şeyhlere, ne şıhlara ihtiyacı var. Sadece ve sadece Atatürk’ün devrimlerine ihtiyaç var. Yüreklerinize sağlık. Geldiniz destek veriyorsunuz, sahip çıkıyorsunuz. Bu bayramlar cumhuriyet bayramları 23 Nisanlar nice nice yıllar sürsün” diye konuştu.
Öte yandan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle düzenlenen yürüyüşe; Büyükşehir Belediyesi Başkanı, Tepebaşı Belediyesi Başkanı Ahmet Ataç ve Odunpazarı Belediyesi Başkanı Kazım Kurt, çeşitli sivil toplum örgütü temsilcileri ve binlerce vatandaş katıldı.