Bu kapsamda Üniversite Kalite Komisyonunun planladığı “2019-2023 Stratejik Plan Hazırlık Süreci Paydaş Görüşleri Toplantısı” sektöründe dev markaların yanı sıra, BEBKA, Sanayi ve Ticaret Odaları, Türkiye Kalite Derneği (Kalder) Eskişehir Şubesi, Tepebaşı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) temsilcileri ile Anadolu Üniversitesi Kalite Komisyonu üyelerinin bir kısmı ve Öğrenci Konseyi Başkanının katılımıyla gerçekleştirildi. Eğitim-Öğretim ve Uluslararası İlişkilerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adnan Özcan’ın başkanlığında yapılan toplantıya, Anadolu Üniversitesinin; kamu kurumları ve sektördeki çok sayıdaki paydaşı katılım göstererek fikir ve önerileriyle stratejik plan hazırlık çalışmalarına katkıda bulundular.

Anadolu Üniversitesi, paydaş analizi katılımcılığı ile; planın sahiplenilmesini ve uygulanabilirliğinin artmasını, üniversitenin hizmetlerinin etkin bir şekilde sunulmasına engel oluşturabilecek unsurların saptanmasını ve bunların giderilmesi için önlemler alınmasını, üniversitenin güçlü ve zayıf yönleri ile fırsat ve tehditleri hakkında fikir edinilmesini amaçlıyor. Anadolu Üniversitesi ayrıca 2019-2023 Stratejik Planını, 5 yılda yapılması hedeflenen projelerin ve hayata geçirilmesi planlanan temel faaliyetlerin yol haritası niteliğinde görüyor.

Toplanın açılışında konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adnan Özcan, Anadolu Üniversitesinin geçmişten günümüze kadarki gelişim sürecine ve yürütülen faaliyetlere ilişkin paydaşlara yönelik bilgilendirmede bulundu. Anadolu Üniversitesi olarak “Stratejik Plan Hazırlık Süreci”nde paydaşların görüşlerine başvurduklarını dile getiren Prof. Dr. Özcan, 2019-2013 Strateji Planı için ise önceki yıllarda da paydaş görüşlerinin alındığını, yüz yüze görüşmenin daha faydalı olacağı düşünülerek böyle bir buluşma düzenlediklerini dile getirdi. Stratejik Planlama Sürecine ilişkin açıklamalarına devam eden Özcan, "Anadolu Üniversitesi mevcut kalite güvence politikaları çerçevesinde, yürürlükte olan Stratejik Planını hazırlamış, faaliyet raporları ve performans programları ile başarılı ve iyileştirme için temel önceliklerin uygulanmasını değerlendirmiş ve internet sitesinden kamuoyuna duyurmuştur. Üniversitemizin internet sayfasında kaliteyle ilgili 'Kurumsal Strateji' başlıklı bir sekme var ve burada bütün bu raporlarımız yer alıyor. Üniversitemiz, ilki 2009-2013’te olmak üzere sonrasında da 2014-2018 yıllarını kapsayan ikinci Kurumsal Stratejik Plan deneyimini yaşamıştır. Şu anda 3’üncü çevrime girmek üzereyiz ve 3’üncü çevrim hazırlıklarımız devam ediyor" ifadelerini kullandı.