Türk Hava Kurumu (THK) İnönü Tesisleri'nde gerçekleşen şampiyonaya, yurt içi ve yurt dışından toplam 52 yamaç paraşütü pilotu katıldı. Rüzgarın etkili olduğu final etabında kıyasıya mücadele edilirken, 1’inci, 2’inci etap ve final bölümünde en az ceza puanı alan pilotlar Yamaç Paraşütü Milli Takımı'na seçildi. Şampiyona sonunda, Mustafa Üri, Kerem Dinçer, Emre Aktepe, Ali Zaimoğlu ile Çağrı Çelik milli takıma seçildi.
THK Genel Başkanı Kürşat Atılgan, yaptığı açıklamada, 52 sporcunun yer aldığı şampiyonanın 1’inci etabının Alanya, 2’inci etabının Erzincan, 3’üncü etabının KKTC'de ve finalin de Eskişehir'in İnönü ilçesinde yapıldığını belirtti.

“Dünya Hava Oyunlarına tekrar aday olduk”
Dereceye giren sporculardan oluşturulan milli takımın Avrupa ve dünya şampiyonasına katılacağını söyleyen Başkan Atılgan, "Türk Hava Kurumu 1929'dan beri uluslararası havacılık federasyonunun Türkiye'deki tek otoritesi yani milli otorite. Bu yarışmaların tamamı, Uluslararası Havacılık Federasyonu'nun (FAI) yıllık faaliyetleri ve yarışmaları kapsamında THK'nın Türkiye bacağında yapılan yarışmalar. Biz bu yarışmaların tamamını aynı zamanda FAI'ya bildiriyoruz ve onlar da takip ediyor. Bunun sonunda havacılık sporları ile ilgili önemli bir branşın milli takımı oluşacak. Dünya Hava Oyunları havacılık sporları alanında önemli bir aktivite. Bunun ilkini biz, 1997'de gerçekleştirdik. İlk dünya hava oyunlarını yapan kurum THK. Çok büyük ses getirdi. O günden bugüne kadar çok gelişti, değişik branşlar oluştu. Bazı branşlar iptal oldu, yeni branşlar ilave oldu. Tekrar buna aday olduk" şeklinde konuştu.
Türkiye dışında farklı ülkelerin de oyunlara aday olduğuna işaret eden Atılgan, "Federasyonun genel başkanı geçtiğimiz ay içinde Türkiye'ye geldi ve bizim altyapımızı kontrol ettiler. Hava oyunlarının planlanmasının en önemli kişileri geldi. Onlar İnönü, Ankara, İzmir Selçuk ve Antalya'daki tesislerimiz ve üniversitemizi gezdiler. Geçtiğimiz günlerde Ankara'ya teknik bir heyet geldi. Bu kişilerin hazırlayacağı raporu bu ayın sonunda Lozan'da yapılacak toplantıda görüşeceğiz" diye belirtti.

“Biz, FAI'nin üyesiyiz ama FAI'nın tamamını topladığınız zaman THK kadar etmez”
Hava oyunlarında Türkiye’nin şansının çok yüksek olduğuna işaret eden Başkan Atılgan, “FAI tarafından düzenlenecek 2020 Dünya Hava Oyunları'nın ev sahipliğine aday olduk. Şansı en yüksek ve en ciddi adaylardan biriyiz. Bizim altyapımız belki de en iyisi. Bu tesisler Mustafa Kemal Atatürk'ün 'İstikbal göklerdedir' hedefi ile kurulan tesisler ve dünyada eşi benzeri olmayan bir kurum THK. Biz, FAI'nin üyesiyiz ama FAI'nın tamamını topladığınız zaman THK kadar etmez. Yarısı kadar eder belki. THK'yı kuran vizyonun ve bugünlere getiren milletimizin nasıl bir desteği, vizyonu olduğunu halkımızın takdirine sunmak için söylüyorum. Adaylık konusunda çok önemli mesafeler kaydedildi" ifadelerini kullandı.

“Bu organizasyonu biz dünyada en iyi yapabilecek şekilde organize ederiz”
THK Genel Başkanı Kürşat Atılgan, organizasyona Türkiye’nin ev sahipliği yapması durumunda turizm için önemli katkı olacağını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:
“Özellikle bu organizasyon Kültür ve Turizm Bakanlığı için önemli. Yani 10-12 günlük süreçte 90 bin yatak satılacak. Biz bunu özellikle turizm sezonunun bittiği 25 Eylül-15 Ekim gibi planlıyoruz. Bu süreçte 90 bin yatağın satılacağı bir organizasyon Türkiye için ne mana ifade ediyor yine ilgililerin takdirine sunuyorum. Türkiye'nin son günlerde içine düştüğü birtakım uluslararası problemler, güvenlik sorunları bunları dile getirirken THK'nın böyle bir organizasyonu almış olması aynı zamanda Türkiye hakkında birtakım tereddütlerin giderilmesinde önemli bir delil olacaktır. Güzel ülkemiz hakkında birtakım batı ülkelerinin veya başka ülkelerin spekülasyonlarının önlenmesinde çok önemli bir durum olacaktır turizm açısından. Önümüzdeki günlerde Kültür ve Turizm Bakanı ile görüşeceğiz. Gençlik ve Spor Bakanı ile görüştük. O her türlü desteği vereceğini söyledi. Siyasi desteği de tam arkamıza alırsak, bu organizasyonu biz dünyada en iyi yapabilecek şekilde organize ederiz diye düşünüyorum."