Mayıs ayında satışlarına başlanan, temmuz ve ağustos aylarındaki yoğun ilgi sebebiyle de esnafın yüzünü güldüren dondurmalar, genellikle her sezon ekim ayı içerisinde tezgahlardan kaldırılıyor. Eskişehir’de uzun yıllardır bir pastahane işletmeciliği yapan Ramazan Kuş, dondurma sezonunun sona ermek üzere olduğunu ve artık son günlerini yaşadığını aktardı. Sezonun kendileri açısından çok iyi geçtiğini kaydeden Kuş, “Biz Eskişehir’de çalışıyoruz. İç Anadolu Bölgesindeyiz. Burada satışlar, genelde mayısta başlar ve bugünlerde sona erer. Ama hava şartları olağanüstü bir şekilde güzel olursa kasım ayında da çalışabiliyoruz. Şuan için öyle bir durumdan söz etmek mümkün değil” şeklinde konuştu.

 

“BU SEZON SATIŞLAR İYİYDİ”

 

Yaz döneminde, hedefledikleri satışlara ulaştıklarını ve mutlu bir şekilde sezonu kapatmaya hazırlandıklarını belirten Ramazan Kuş, şunları kaydetti:

“Vatandaşlarımızın bu tatlıya olan düşkünlüğü bir başka. Her sene de bunu görüyoruz. Satışlarımız bu sene çok iyiydi. Eskişehir’in de dondurmaya ayrı bir ilgisi olduğunu düşünüyorum. Çok güzel bir seneyi geride bırakıyoruz.”