Birçok el sanatı atölyesine sahip şehirlerden olan Eskişehir, hediyelik eşya konusunda da oldukça geniş bir yelpaze ile turistlerin karşısına çıkıyor. Eskişehir’i ziyaret eden turistler ise sevdiklerine hediye götürebilmek için çoğu kez bu atölyeleri tercih ediyorlar. Turistlerin, hediyelik eşya seçimini ise fiyatlar belirliyor. Maliyet olarak en uygun ürün olan magnetler, ziyaretçiler tarafından en çok tercih edilen hediyelik eşya olarak ön plana çıkıyor.

Eskişehir’de, bir hediyelik eşya dükkanını işleten Yurttekin Karagül, sattıkları ürünlere yerli turistlerin daha fazla ilgi gösterdiğini aktardı. Turistlerin, hediyelik eşya alımında farklı tutumlar içinde olabildiklerini kaydeden Karagül, “Eğer hediyelik eşyayı kendileri için alıyorlarsa çok daha pahalı ürünlere yöneliyorlar. Ancak alınan bu hediyeler, eşe dosta gidecekse genelde en ucuz olanını araştırıyorlar. En ucuz ürünler de magnetlerimiz. Genellikle bunlar tercih ediliyor. Ancak müşterilerimiz, kendileri için bakıyorlarsa, genellikle lületaşı yapımı takıları ve pipoları satın alıyorlar” şeklinde konuştu.

 

“ESKİŞEHİR’DEN LÜLETAŞI ALINIR”

 

Eskişehir’e gelmeyi düşünen ziyaretçilere de hediyelik eşya alımı konusunda tavsiyelerde bulunan Yurttekin Karagül, şunları kaydetti:

“Eskişehir’de lületaşı çok ucuz. Ustası çok. Lületaşı’nın kalitelisini burada bulursunuz. Buraya gelmişken lületaşı almadan gitmek, turistler için büyük bir kayıp olur. Lületaşı yapımı takılarımız gerçekten çok güzel ve ilgi çekici. Eskişehir’i ziyaret etmeyi düşünen herkese hediyelik eşya olarak lületaşı yapımı ürünleri tercih ediyorum.”