Güler, yaptığı yazılı açıklamada, kongre turizminde bugün ABD başta olmak üzere Fransa, Almanya, İspanya, İngiltere, İtalya ve Çin gibi ülkelerin ön sıralarda yer aldığını belirterek, günümüzde her yıl ortalama 100 milyona yakın kişinin iş toplantısı, kongre ve fuar için seyahat ettiğini vurguladı.

İnsanların 3-4 gün süren kongreler için 2 bin 100 ile 2 bin 400 dolar arasında harcama yaptığını ifade etti.

 

ESKİŞEHİR BİÇİLMİŞ KAFTAN

 

Güler, Eskişehir Fuar Kongre Merkezi projesinin 2018 yılında hayata geçeceğinin altını çizdi. Eskişehir'in kongre turizmi için çok önemli avantajlara sahip olduğuna değinen Güler, şöyle devam etti:

"Karayolu ve demiryolu ulaşımında merkezi konuma sahip Eskişehir, aynı zamanda birçok kente yakın konumdadır. Eskişehir'de kongre turizminin başarılı olması için diğer önemli bir etken de şehrimizin son derece gelişmiş olmasıdır. Eskişehir kongre turizmi için tam manasıyla biçilmiş kaftan gibidir. Çünkü Eskişehir genç ve dinamik nüfusu, canlı şehir hayatı, kültürel ve turistik değerleri, deneyimli hizmet sektörü, kaliteli otelleri ve restoranları ile kongre turizminden pay alabilecek niteliktedir. Fizibilite çalışmaları Eskişehir Fuar Kongre Merkezi'nin devreye girmesi ve eş zamanlı fuarların düzenlenmesiyle şehre 600 milyon lira civarında katkı sağlanacağını ortaya koymaktadır. Ancak Eskişehir'in kongre turizminden hak ettiği payı alabilmesi için Eskişehir Fuar Kongre Merkezi'nin çabaları tek başına yeterli olmayacaktır. Dünyada ve Türkiye'de ses getiren toplantılar düzenleyebilmek için şehrimizin tüm kurum ve kuruluşlarının da iş birliği içinde olması gerekiyor." Güler, kongre turizmi için ilk iş olarak Eskişehir'de kongre ve ziyaretçi bürosunun kurulması gerektiğini bildirdi.