Lig lansmanı yapıldı

A ve B Grupları’ndan oluşan Basketbol Gençler Ligi lansmanı Renaissance Polat İstanbul Hotel’de gerçekleşti. TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu, TBF Ceosu Ömer Onan, Milli Takımlar Direktörü Haluk Yıldırım, A Milli Takım Menajeri Kerem Tunceri, Basketbol Gelişim ve tesisler Direktörü Fırat Eser, Basketbol Gençler Ligi Koordinatörü Gökhan Sunter, Proje Yetkilisi Yağız Kaba ile takım temsilcileri ile takım kaptanları katıldığı lansmanda bu yıl ilk kez düzenlenen Basketbol Gençler Ligi tanıtıldı.

Yeni yetenekler kazandıracaklar

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu yaptığı konuşmada yeni yetenekleri Türk basketboluna kazandırmak istediklerini belirtti. Başkan Türkoğlu şu ifadeleri kullandı; Türkiye’nin bir basketbol ülkesi olduğunu Eurolig’de kanıtladık. Yeni jenerasyon oyuncularının A Takımlarında yeterli süre alamamalarının en büyük nedeni yeterli tecrübeye ulaşamamış olmaları. Bundan ötürü Basketbol Gelişim Departmanı’nı kurduk. Kulüpler ve altyapılar ile kol kola çalışan bu departmanımız çözüm üretecek projeler hazırladılar.”

“Gerekli katkıları sunacağız”

“Yalnızca Türk sporcu ve yöneticilerden oluşacak 20 takımın katılımıyla bu yılın en önemli girişimlerinden olan Basketbol Gençler Ligi’nde, oyuncu, antrenörler ve kulüpler ile federasyonumuz başta olmak üzere tüm paydaşları bir araya getirdik. Türk basketbolunun yeni 12 Dev Adamları’nı yetiştirmek üzere ortaya koyduğumuz bu projeye gerekli katkıları sunacağız. BGL’nin Türk basketbolunda en önemli başlangıçlardan birisi olacağına inancımız tam. Bu lig sayesinde yeni yetenekleri bulup Türk basketboluna kazandıracağız.”

“Play-Off sistemi olacak”

TBF Ceosu Ömer Onan, Gençler Ligi’ni kurmaktaki en büyük amacın heyecan kat sayısı yüksek ve zorlu maçlar oynatmak ile genç basketbolcuları daha çabuk geliştirmek olduğunu belirtti. Onan, “Basketbolun gelişimi için bu lig çok önemli. Ligde Play-Off sistemi olacak ve kalan son 4 takım Final Four oynayacak. Final Four’da şölen havası olmasını istiyoruz. Amacımız genç arkadaşlarımızın gelişimini sağlamak. Maçları Süper Lig maçlarının birkaç saat öncesine koyarak genç arkadaşlarımızı taraftar önünde oynatmak istiyoruz” dedi.

Kaptan Akarsu başarılar diledi

Yapılan konuşmaların ardından Basketbol Gençler Ligi’nde mücadele edecek olan takımların kaptanları sahneye çıkarak hatıra fotoğrafı çektirdiler. Basketbol Gençler Ligi’ndeki temsilcimiz Eskişehir Basket Genç Takımı’nın Kaptanı Mert Akarsu, 1 Ekim Pazar günü deplasmanda mücadele edecekleri Gaziantep Basketbol Genç Takımı Kaptanı Mert Doğan ile bir araya gelerek başarılar diledi. Basketbol Gençler Ligi'nin ilk maçı 30 Eylül’de oynanacak.

  1. hafta maç programı

30 Eylül Cumartesi

TOFAŞ - Beşiktaş Jimnastik Kulübü

01 Ekim Pazar

Gaziantep Basketbol - Eskişehir Basket

Anadolu Efes - Darüşşafaka Basketbol

TED Ankara Kolejliler - Yeşilgiresun Belediyespor

Gelişim Koleji - İstanbul BSK

Sakarya BŞB - Demir İnşaat Büyükçekmece

Türk Telekom - Fenerbahçe Doğuş

Banvit - Pınar Karşıyaka

Bahçeşehir Koleji - Trabzonspor

Uşak Sportif - Galatasaray