Başta Ar-Ge, üretim ve ihracat olmak üzere her alandahız kesmeden yatırımlarına devam ettiklerini söyleyen ODE Yalıtım Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan, “2023 yılına kadar Ar-Ge, dijital dönüşüm, operasyonel verimlilik ve üretim tesislerimizdeki kapasite artışı için 125 milyon TL’lik yatırım hedefliyoruz. 2021 yılında Eskişehirüretim tesisimizde gerçekleştirmeyi planlandığımız ilave yatırımla birlikte Türkiye’nin yalıtım sektöründeki en büyük üreticilerinden biri olma konumumuzu daha da güçlendireceğiz ve 150 kişiye daha istihdam olanağı sağlayacağız” dedi. 

Türkiye’de yalıtım sektörünün önde gelen firmalarındanODE Yalıtım,35 yaşında… Eskişehir ve Çorlu’daki beş üretim tesisinde Ar-Ge’yi odağına alarak dört binden fazla ürün üreten ve bu ürünleri beş kıtada, 75’in üzerinde ülkeye ihraç eden ODE Yalıtım’ın Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan, şirketin gelecek hedeflerini açıkladı.

Başta Ar-Ge, üretim ve ihracat olmak üzere her alanda hız kesmeden yatırımlarına devam ettiklerini anlatanOrhan Turan, pandemi sürecinin planlarını etkilemediğini belirterek, “Biz kuruluşumuzdan itibaren ODE’nin yolculuğunun uzun soluklu bir yolculuk olduğuna inandık ve bu tip zorlu dönemlerin bizi hedeflerimizden uzaklaştırmaması yönünde planlama yaptık. Bu sayede 2020 hedeflerimizi de güncelleme ihtiyacı duymadık. Yılsonu hedeflerimize ulaşmak için çalışmalarımıza devam ederken aynı zamanda yeni yatırım planlarımızı da hayata geçiriyoruz. Çorlu’daki membran tesislerimizin modernizasyon yatırımını Mayıs ayında gerçekleştirdik. Kauçuk üretiminde kapasitemizi artırırken aynı zamanda bir test laboratuvarı kurduk ve Ar-Ge yatırımlarımızı hızlandırdık.Yine Mayıs ayı başında şirketimizin dijital dönüşümü açısından çok önemli bir yatırım yapıp ERP sistemimizi yeniledik. Önümüzdeki yıl içinde de Eskişehir’deki üretim kapasitemizi geliştirmek için ilave yatırım yapmayı planlıyoruz. Bu yatırımlarla birlikte yaklaşık 150 kişiye ilave istihdam sağlayacağız.Böylece Türkiye’nin yalıtım sektöründeki en büyük üreticileri arasındaki yerimizi daha da güçlendireceğiz ve global marka olma vizyonumuz adına çok önemli bir adım daha atmış olacağız” dedi.