"ÖRNEK OLMASI İÇİN"

 

Dolandırıcıların kurbanı kanser hastası Hayriye Öztürk (65), AA muhabirine yaptığı açıklamada, 50-60 yaşın üzerindekilerin, dolandırıcılık olaylarına karşı daha tedbirli olmaları gerektiğini belirtti.Yaşlılara örnek olması için açıklama yapma gereği duyduğunu ifade eden Öztürk, şunları söyledi:

"Geçen hafta telefonla aradılar, adımı, soyadımı, çocuklarımın adını, eşimin adını, eşimin öldüğünü, benim kanser hastası olduğumu söylediler. Ben de onlara inandım. Bana, 'Bir ay önce senin evinde misafir olarak kalan Diyarbakırlı 2 kadın, kuyumcular çarşısında soygun yapmış, onları evinde 10 gün misafir etmişsin, şimdi onlar tutuklu. Senin ismini vermişler, 10 burma bilezik, 20 cumhuriyet altını, bir miktar da para çalmışlar, bunu getirmen lazım. ' dediler. Ben de o an çok korktum. Öyle bir şeyin olmadığını söyledim. Bana inanmadılar. 'Evine polis getireceğiz, polisler geldikten sonra ne yapacaksın? Sen kaç yaşında kadınsın yalan söylemeye utanmıyor musun?' dediler. Onlara inandım, 2 yıl önce hayatını kaybeden babamdan yadigar iki bileziği eve gelen kişilere teslim ettim."

 

"BU KİŞİLERE KANMAYIN”

 

Öztürk, 2 zanlının, verdiği altın bilezikleri 15 dakika içinde geri getireceklerini söyleyip, evden ayrıldığını anlatarak, "Bir süre sonra dolandırıldığımı anlayınca oğlumu aradım ve polisi aramasını söyledim. 10 dakika içinde polis ekipleri evime geldi. Verdiğim eşkal doğrultusunda bölgede çalışma başlatan ekipler, şüpheli iki kişiyi yakaladı. Emniyet Müdürü Engin Dinç başta olmak üzere tüm polis teşkilatına teşekkür ediyorum. Herkese sesleniyorum, ne olursunuz benim gibi kandırılmayın, kendilerini polis veya savcı olarak olarak tanıtan bu kişilere kanmayın." diye konuştu.