Eskişehir Valiliği Yunus Emre Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya; Vali Yardımcıları, Tepebaşı ve Odunpazarı Kaymakamları, Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, Büyükşehir ve Tepebaşı Belediyesi temsilcileri, İl Jandarma Komutanı, İl Emniyet Müdürü, kamu kurum müdürleri ve ilgililer katıldı. Dünya Sağlık Örgütü’nün, Çin'in Wuhan kentinde başlayarak tüm dünyayı tehdit eden Koronavirüs (Covid-19) salgınının pandemik (Dünya Çapında Salgın) olarak açıklanmasından sonra ülkemizde de bir dizi acil önlemler alınmıştır.
Bu tedbirlere ilave olarak Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından dün gece saatlerinde yeni Koronavirüs ile mücadeleye ilişkin alınan yeni tedbirler açıklanmış, konunun önemine binaen İçişleri Bakanlığı da yeni bir ek genelge yayımlayarak 81 il Valiliği göndermiştir.
Anılan bu genelge doğrultusunda, vatandaşlarımızın hayatlarını kaybetme riski ile ilgili toplum sağlığı ve kamu düzeninin ciddi şekilde bozulmasına sebebiyet verilmemesi için Eskişehir İl İdare Kurulu Vali Özdemir Çakacak’ın başkanlığında toplandı. Bu salgının daha çok yayılmasını durdurmak için en etkili yolun sosyal hareketliliği ve insanlar arası teması engellemek olduğunu kaydeden Vali Çakacak, toplantıda yaptığı konuşmada, “Covid-19 virüsünün en temel özelliği, fiziksel temas, hava yolu vb. yollarla çok hızlı bulaşması ve enfekte insan sayısının çok hızlı bir şekilde artmasıdır.” dedi.
Vali Çakacak, Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 virüsü tedbirleri kapsamında Eskişehir Valiliği tarafından alınan önlemlerin ve bunların uygulanmasının değerlendirileceği ve bir kez daha gözden geçirileceğini ifade etti.

Özellikle 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlarımızın temel ihtiyaçlarının karşılanmasının önemli olduğunu vurgulayan Vali Çakacak, “İçişleri Bakanımızın talimatlarıyla il ve ilçelerimizde de kaymakamlarımızın başkanlığında ve tüm kurumların temsilcilerinin katılımlarıyla oluşturulan “Vefa Sosyal Destek Grupları” kurulmuş olup, 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımız ile kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlarımızın temel ihtiyaçlarının karşılanması noktasında çalışmalarımızı hızlı bir şekilde başlattık. Bu kapsamda vatandaşlarımız 112, 155 ve 156 acil arama hatlarını arayarak, yapılan hizmetlerden en iyi şekilde yararlanabilirler.” diye konuştu.
Toplumda sosyal hareketliliğin azaltılmasına yönelik olarak şimdiye kadar bir dizi tedbirlerin alındığına dikkat çeken Vali Çakacak, bu bağlamda orman, baraj, gölet, mesire yerleri, porsuk çayı etrafı gibi alanlarda tüm yaş gruplarındaki vatandaşlarımızın spor, yürüyüş ve faaliyetlerinin yasaklandığını kaydetti.