Eskişehir Fuar Kongre Merkezi’nin ev sahipliğinde düzenlenecek olan fuarın Eskişehir’in rekabetçi yönünü ön plana çıkaracağını belirten Güler, fuar sayesinde Eskişehir sanayisinin dayanak noktalarından biri olan raylı sistemler sektörünün uluslararası alanda tanıtımına katkı sağlanacağını kaydetti. Eskişehir Fuar Kongre Merkezi’nin fizibilitesini hazırlarken şehrin güçlü olduğu alanlarda ihtisas fuarları düzenlemeyi hedeflediklerini belirten Güler, Demiryolu Endüstrisi Altyapı ve Teknolojileri Fuarı’nın bu vizyonun bir parçası olduğunu dile getirdi. Türkiye’de lokomotif üretiminin %100’ünün Eskişehir’de yapıldığını belirten Güler, fuar sayesinde Eskişehir ekonomisinin itici güçlerinden biri olan raylı sistemler sektörünün ölçek ekonomisi içinde yeniden güçleneceğini söyledi.

 

ATAĞA KALKMAK İÇİN BİR BAŞLANGIÇ OLACAK

Demiryolu Endüstrisi Altyapı ve Teknolojileri Fuarı’nı Eskişehir’de Behiç Erkin ruhunu yeniden yaşatmak ve demiryolunda atağa kalmak için bir başlangıç olarak gördüklerini belirten Güler, Siemens Mobility, TÜLOMSAŞ, TCDD Taşımacılık, Bureau Veritas, Harting gibi önemli firmaların fuarda yer alacağını kaydetti. Fuarda yurt dışından alım heyetlerinin getirilmesi için Eskişehir Sanayi Odası’nın desteğiyle çalışmaların devam ettiğini belirten Güler, bu sayede Eskişehir’in ihracatına da katkı sağlamayı amaçladıklarını söyledi.

 

REKABETÇİ YÖNE GÜÇ KATACAK

 

Fuardan bir gün önce düzenlenecek kongrenin önemine de değinen Güler, 13 Nisan tarihinde Adam Smith Conferences işbirliğinde RAILFIN – Demiryolu Yatırım ve Finansman Kongresi’nin Vehbi Koç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirileceğini ifade etti. Kongrenin  Eskişehir’in önemli kazanımlarından biri olacağını belirten Güler, demiryolu endüstrisine yön veren dünyanın dört bir yanındaki profesyonellerin kongre sayesinde Eskişehir’de bir araya geleceğini, bu sayede Eskişehir’in demiryolu endüstrisindeki rekabetçi yanının daha da güçleneceğini dile getirdi.