Etkinlikler kapsamında basın mensupları arasında düzenlenen yemek yapma yarışması eğlenceli sahnelere neden oldu. Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yılmaz Karaca, Kanal 26 televizyonu sahiplerinden İlhan Yalçın, Sakarya Gazetesi İstihbarat şefi Çağlar Özyazıcı, Sonhaber Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Ayşegül Hümmet, Saadet Yörükçü katıldıkları yarışmada kendilerine verilen malzemelerle et kavurma yemeği yaptılar.

TÜYAP Müdürü Server Seçer ile Lokantacılar Odası Başkanı Bahar Bilen’in re refakat ettiği yarışmaya katılan gazeteciler profesyonel aşçılar gözetiminde yemek yaptılar. Yarışma sonrası jüri üyeleri yapılan yemekleri değerlendirdi ve tüm yemekleri birinci seçti.

 

BAŞKAN ATAÇ YETENEĞİNİ SERGİLEDİ

 

Öte yandan Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Fuar kapsamında Eskişehir Lokantacılar Odası ve TÜYAP iş birliğinde düzenlenen yemek yarışmasına katıldı. Ataç düzenlenen yarışmada, Eskişehir Ticaret Odası (ETO) Meclis Başkanı Halil İbrahim Ara ve Eskişehir Lokantacılar Odası Başkanı Bahar Bilen ile yarıştı. Yarışmacıların şef önlüğü giyerek yemek yaptığı organizasyonda Başkan Ataç, yaptığı et sote ile maharetlerini gösterdi. Şeflerden oluşan jürinin değerlendirmesi neticesinde 3 yarışmacı da 1. ilan edildi. Etkinlikte TÜYAP tarafından yarışmacılara katılım belgesi ve anı tabağı takdim edildi.