Rahşan Ecevit, 60 yıl evli kaldığı ve tüm siyasi hayatında en yakınında olduğu eşi Bülent Ecevit’ten 14 yıl sonra yaşama gözlerini yummuş oldu. Rahşan Ecevit, milletvekili ya da bakan olmasa bile, siyasi tarihe damgasını vuran kadın figürlerden biri olarak tarihe geçti.

Bir süredir Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi gören 97 yaşındaki Rahşan Ecevit, hayata gözlerini yumdu.

26 Aralık 2019’da tedavi altına alınan Ecevit, bir gün sonra genel durumunun bozulması nedeniyle dahiliye servisi yoğun bakım kliniğine kaldırıldı.

Rahşan Ecevit, çoklu organ yetmezliği nedeniyle önceki gece 21.00’da sıralarında yaşamını yitirdi. Ecevit’in vefat haberini aile dostları ve eski milletvekili Emrehan Halıcı sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu. Eski Başbakan Bülent Ecevit'in eşi Rahşan Ecevit’in cenaze töreni belli oldu. Ecevit, bugün devlet mezarlığında Bülent Ecevit’in yanına defnedilecek.

 

TAMBOVA’DAN AÇIKLAMA

 

DSP Genel Başkan Yardımcısı Dilara Tombova, Rahşan Ecevit’in vefatı dolayısıyla bir açıklama yaptı.

Tambova açıklamasında, “Demokratik Sol Parti Kurucu Genel Başkanımız Rahşan Ecevit’i kaybetmiş bulunuyoruz. Kendisinin yeri, benim için her zaman çok farklı olmuştur. Siyasi duruşumun hep Rahşan hanımla özdeş kılınması, bana farklı anlamlar ve ağır sorumluluklar yüklenmesine neden oldu. Umarım Ecevit’lerin temiz mirasına layık olabilmişizdir. Bundan sonra da onların ışığı, bize yol gösterecek ve rehberimiz olacaktır. Cumhuriyetimizle yaşıt olan Sn Rahşan Ecevit bir süredir tedavi gördüğü GATA’da vefat etmiş olup, biz DSP’lileri derin bir üzüntüye sevk etmiştir. Kendisine Allah’tan rahmet, Değerli kız kardeşine ve tüm partililerime baş sağlığı diliyorum” dedi.