Okul alışverişlerinde velileri uyaran TÜKODER Başkanı Özalp, "Çocuklarımız için eğitim ve öğretim ne kadar önemliyse sağlıkları da o kadar önemli olmalıdır. Velilerimiz okul alışverişlerinde başta Çin malı ürünlerden uzak durmalıdır. Boyalı ve kanserojen riski yüksek ürünler çocuklarımızın sağlığını tehdit etmektedir. Görsel olarak cıvıl cıvıl olan, çocuklarımızın ilgisini bir çırpıda çekiveren ürünler hangi malzemelerden yapılmaktadır. Bu süslü kırtasiye ürünleri ağır kanserojen kimyasallar içermektedir ve bu ürünler denetimlerden tamamen uzaktır. Özellikle okul öncesi ve ilkokullarda okuyan minik yavrularımız büyük tehlike altındadır" dedi.

Uzmanlara göre okul malzemelerinde tehlikeli olan malzemeleri de açıklayan TÜKODER Şube Başkanı Sülahi Özalp şunları söyledi:

"Uzmanlara göre ürünlerin kokuları, öncelikle solunum yollarını ve akciğerlere zarar vermektedir. Çocuklarda koklamaya dayalı bağımlılıkları pekiştirebileceğini söylenmektedir. Alerjien boya maddeleri, sentetik tekstil ürünlerinde polyester, polyamid, asetad, naylon deri, boya gibi ürünler kullanılmaktadır. Eğitmenlerimiz, süslü kırtasiye ürünlerinin öğrencinin dikkatini dağıttığını ve bu tür ürünleri kullanan özellikle minik yaşlardaki öğrencilerin derse odaklanmakta sorun yaşadıklarını ifade ediyorlar. Bilinçli alışveriş konusunda aileler duyarlılık göstermelidir. Kırtasiye malzemesi alırken yaş grubuna uygun, markalı, mümkün olduğunca boyasız ya da en az boya içeren yerli ürünler tercih edilmelidir. Mutlaka TSE ve CE damgalı ürünler tercih edilmelidir."