10 günlük Kurban Bayramı tatilinde, vatandaşların tatile çıkmasının sonucu olarak Eskişehir’deki küçük esnaflarında beklendiği gibi alış veriş olmadıklarını belirtildi. Yerli vatandaşlardan yeterince talep görmeyen küçük esnaflar Kurban Bayramına bir gün kala gurbetçi vatandaşlardan gelen talepleriyle zaman geçiriyor. Eskişehirli vatandaşların büyük bir kısım tatilde olduklarını satışlarına büyük etkilediğini belirten Songül Eryiğit, "Bayramdan önce olması gereken istediğimiz yoğunluğu göremiyoruz. İnsanların tatilde olması bizi gerçekten etkiliyor. Ayrıca, satışlarda çok fazla düşüş var. 10 günlük uzun tatil her bakımdan bizi olumsuz etkiledi. Bugün son gün olmasına rağmen satışlarımızda bir değişiklik yok ve olacağını da zan etmiyorum" diye konuştu.

 

“BÜYÜK ESNAF BİR ŞEKİLDE KALKINIYOR”

 

Büyük esnafın bu durumdan etkilenmediğini düşünen Eryiğit, “Uzun tatil küçük esnafları için zararlı ancak büyük esnaflar için büyük bir zarar getirdiğini düşünmüyorum. Çünkü büyük esnafında bayrama özel birçok kampanyası var. Bir şekilde kalkınıyor. Ancak, küçük esnafın kampanya ilan etmesi de zordur. Biz sadece kendi çabalarımızla tırmalıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

“GURBETÇİLER TEK MÜŞTERİMİZ”

 

Bayram döneminde tatil için Türkiye’ye gelen gurbetçilerin küçük esnaflardan alışveriş yaptığına dikkat çeken Songül Eryiğit, sözlerine şöyle devam etti;

“Avrupa dâhil yurtdışında kalan Türk vatandaşları tatile amacıyla bayram döneminde memleketlerine geliyorlar. Onlar kazandığı paraları yurt dışında değil, Türkiye’de harcamaya daha çok sever. Bu vatandaşlar bu sene Kurban Bayramında bizim yüzümüzü güldürdü diyebiliriz. Bu gurbetçilerden gelen taleple biz bayram döneminde bir şekilde ayaktayız.”