VALİ ÖZDEMİR ÇAKACAK

 

Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak, Kurban Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayımladı. Kurban Bayramına erişmenin mutluluğunun yaşanıldığını belirten Vali Çakacak, bayramların gönüllerin sevgi ve merhametle dolduğu, kırgın kalplerin yumuşadığı ve hoşgörünün daha bir anlam kazandığı müstesna günler olduğunu ifade etti.Kurban Bayramının manevi anlamda güç kattığına vurgu yapan Vali Özdemir Çakacak, mesajına şu şekilde devam etti:

“Bayram günlerinin sevincini, başta aile büyüklerimiz olmak üzere akrabalarımızla, dostlarımızla, şehit aileleri ve gazilerimizle, engelli, muhtaç ve kimsesiz vatandaşlarımızla, huzur evindeki yaşlılarımız ve yetiştirme yurtlarındaki çocuklarımızla birlikte yaşamak, milletimizle buluşma, kaynaşma ve dayanışmanın en güzel örneklerini oluşturacaktır. Bu duygularla, Eskişehirli hemşehrilerimin ve çalışma arkadaşlarımın Mübarek Kurban Bayramlarını kutlar, aileleri ve sevdikleri ile güzel anılarla dolu bir bayram geçirmelerini dilerim”

 

BÜYÜKERŞEN’İN BAYRAM MESAJI

 

 “Bayramlar, sevginin yoğun yaşandığı, birlik, dayanışma ve paylaşma ile hoşgörünün güzel örneklerinin sergilendiği özel günlerdir. İnsanı insan yapan değerlerin, erdemlerin yalın olarak yaşandığı dini bayramlarımızın, toplumsal yaşamımızda vazgeçilmez önem taşıdığını unutmadan, yüzyıllardır olduğu gibi özünü ve anlamını yitirmeksizin sonsuza dek yaşatılacağına yürekten inanıyorum.  Sevgi, saygı, dayanışma ve dostluk örneklerinin sadece bayram günlerinde değil, sürekli olması inancıyla, tüm vatandaşlarımızın Kurban Bayramını en içten duygularımla kutluyor, hep birlikte, başta ülkemiz ve komşularımız olmak üzere tüm dünyada barışın egemen olduğu daha nice bayramlar geçirmeyi diliyorum”

 

MİLLETVEKİLİ HARUN KARACAN

 

Dini şuur ve duyguların gelişmesine, milli ve manevi değerlerin güçlenmesine, birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhunun pekişmesine vesile olan mübarek Kurban Bayramımız kutlu olsun. Ne mutlu ki Müslüman bir ülkede doğup, ne mutlu ki Türk olmak ve ne mutlu bir birinden güzel gelenek, görenek ve adetlere sahip olmak.İşte mübarek Kurban Bayramımızda bizlere bahşedilen çok önemli ve güzel bir lütuftur. Mübarek Kurban Bayramımızın hayırlara vesile olması temennisiyle, Eskişehirli hemşehrilerimin ve aziz milletimizin Kurban Bayramı’nı en kalbi duygularımla kutluyor, tüm İslam âleminin huzur ve hidayete kavuşmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.

 

 

ODUNPAZARI BELEDİYE

BAŞKANI KAZIM KURT

 

Eskişehir Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, kurban bayramı nedeniyle kutlama mesajı yayınladı.

Mesajında barış ve kardeşlik vurgusu yapan Başkan Kurt, bayramların insanlar arasındaki sevgi ve dostluk bağlarının pekişmesine, birlik ve beraberliğin güçlenmesine neden olduğunu kaydetti. Başkan Kurt mesajına şu sözlerle devam etti:  “Sevgi, saygı ve hoşgörünün simgesi olan bayramlar küslüklerin bittiği, büyük küçük herkesin ortak paydada buluştuğu özel günlerdir.

Bu duygu ve düşüncelerle adalet ve dayanışma ruhunu kaybetmeden; hep birlikte sevgi, huzur, kardeşlik ve barış dolu nice bayramlar geçirmemiz dileğiyle Kurban Bayramımız kutlu olsun.

 

TEPEBAŞI BELEDİYE

BAŞKANI AHMET ATAÇ

 

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Kurban Bayramı’nın toplumsal değerler açısından önemine vurgu yapan Başkan Ataç mesajında, “Kurban Bayramı, toplumsal değerlerimizin öne çıkarıldığı önemli günlerden biridir. Ulusal bayramlarda yaşanan barış, hoşgörü, yardımlaşma ve dayanışma dini bayramlarda da kendisini göstermektedir. Bu özel günleri fırsat bilip, her zamankinden çok daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde, ulusal birliğimizi pekiştirmeli, dayanışma ve yardımlaşma gibi değerlerimizi daha da ileriye taşımalıyız. Bu vesileyle, Kurban Bayramı’nın ulusumuza ve tüm insanlığa barış, kardeşlik ve huzur getirmesini dilerim” ifadelerini kullandı.