12-13 tane oyuncu dosyamız var

Başkan Sinan Özeçoğlu, “Kulübümüz şuanda zor günlerden geçiyor. Diz çökmüş olabilir. Fakat yeniden ayağa kalkacağız. Bu zor günlerde zor bir göreve talip olduk. Birçok büyüğümüzle istişarede bulunduk. Bu istişareler sonunda kongrede adaylığımızı açıkladık. Yönetimimiz olarak göreve geldik ve aynı gün mazbatamızı aldık. Göreve Perşembe günü geldik. Cuma günü ise iki dönem transfer cezası olduğunu öğrendik. Kulüp daha önce hiçbir şekilde verilen bu cezalara itiraz dahi etmemiş. Tamamen başıboş bırakılan ilgilenilmeyen bir durum vardı. Şuanda önümüzde 12,13 tane oyuncumuzun FİFA dosyası var TFF’ dekiler hariç. Transfer yasağı olduğu için kadroda bulunan oyuncuları takımda tutmak için çalıştık. Alt yapıdan dahi oyuncu transfer etmek isteseniz filiz lisans çıkarmanız gerekiyor onun bile yapamayacak durumdaydık. Dolasıyla önce takımdaki oyuncu kardeşlerimizle yeni sözleşmeler yaptık. Hepsi çok özverili davrandılar ve takımı bu zor zamanlarda yalnız bırakmadılar.” dedi.  

Hocamızla Erkan arasında sorun yok

Başkan Sinan Özeçoğlu, “Sergen hocanın ne Erkan Zenginle ne de başka bir oyuncuyla herhangi bir problemi yok. Bunları kim çıkarıyor? Kulübü biz yönetiyoruz. Böyle bir şey olsa bunu ilk başta biz biliriz. Hocanın hiçbir oyuncuyla sorunu yok. Her şey yolunda. Erkan Zengin kadro dışı falan değil” dedi.

Banka nasıl 40 milyon TL vermiş

Banka bu kulübe nasıl 40 milyon lira kredi vermiş. 40 milyon lira alınır oyuncularının borcu ödenir. Nereye gitmiş bu paralar. Kulübün şu an 47 milyon TL bankalara borcu var. Oyuncu menajer alacakları 60 milyon TL. Kulübün puan silme cezası alma durumu da var. Fakat 20 Eylül’e kadar 23 milyon TL yatırmamız gereken bir borç var. Bunu yatırdığımız takdirde puan silme cezası gelmeyecek.

Transfer yasağının kalkması için avukatlar aracılığıyla FİFA ile kontak halindeyiz. En ufak bir ihtimal dahi olsa transfer cezasını açmak için uğraşacağız” ifadelerini kullandı.

Verdikleri sözleri kulübe fatura ettirmişler

Sina Özeçoğlu, “30 Haziran’da bu kulüp daha başkanını seçmemişken yetkiler divandayken bu kulübe seçim zamanı 53 bin liralık fatura kestirilmiş. Kulüp adına yada başkanlar verdikleri sözleri kulübe fatura ettirmiş. Devre arasında kamp yapılmış. Kişi bin 200 liralık günlük bir konaklama yapılmış. Bir otelde günlük bu fiyata kalmışlar. Antalya’da günlük bin 200 liralık hangi otel var. Bu mevsimde gitseniz bile bu rakama kalmazsınız. Yazık çok yazık. Otelin faturası 238 bin lira. Bizim ilk deplasman masrafımızı Sağlık-Sen karşıladı bu masraf 9 bin liraydı” şeklinde açıklama yaptı. 

 

 

Bir kulüp ancak bu kadar kötü yönetilebilir

Özeçoğlu, “Elimizde FİFA dosyaları var. Oyuncu yetiştirme bedelleri var ödenmemiş olan. Kulüplerle yapılan anlaşmalar var ödenmeyen. FİFA’da bekleyen oyuncu alacaklarımız var. Hepsi dosyalar halinde duruyor. Birçok oyuncu kulüpten elini kolunu sallayarak gitmiş. Bir de kendisini alacaklı çıkarmış. Bu oyuncular şimdi tek tek kulübün kapısına dayanıp borçları tahsil ettirmeye çalışıyor.  O kadar çok paramız varmış ki kulüp herkese para dağıtmış.4, 5 yıl öncesinden oyuncu alacakları menajer alacakları mevcut. 218 dakika oynayan Berkay Dabanlı ile 875 bin Euro’ya anlaşma yapılmış. Bu kulübün parasını sokakta mı buldular? TFF’deki dosyalar ayrı FİFA’daki dosyalar ayrı, bankalar ayrı kulüp her yönden borç batağında. Bir kulüp ancak bu kadar kötü yönetilebilir. Acil olarak 18-21 Eylül tarihlerine kadar FIFA’ya 24 milyon liralık ödeme yapmamız gerekiyor. TFF ve FIFA’da ki dosyalarımızı kapatmamız için ise 57-60 milyon civarında ödeme yapmamız lazım. Eğer FIFA’daki dosyalarımızı ödemezsek puan silme cezası gelecek. Bu kulüpte her şey gizlenmiş. Artık hiçbir şey gizlenmeyecek. Daha önce dediğim gibi de her şey şeffaf olacak” dedi.