Toplantıya EOSB Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli, ESTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Şenyel, Araştırma ve Lisansüstü Süreçler Direktörü Prof. Dr. Servet Turan,  Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Kaytakoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri Yavuz Ayva, Hamza Tınas, Bölge Müdürü Erhan Tatar, bölüm başkanları ve öğretim üyelerinin yanı sıra Spor Bilimleri Fakültesi ile Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanlık temsilcileri katıldı.  Toplantıda ikili iş birliklerinin yanı sıra öğrenciler için staj ve mezunların istihdam imkânları konuşuldu. Oluşturulacak olan komisyon ile  sanayici-akademisyen  buluşmalarının organize edilmesi kararlaştırıldı.

 

ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞ BİRLİĞİ ÖNEMLİ

 

Toplantının açılışında konuşan  Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Kaytakoğlu, katılımcılara fakülte hakkında bilgi verdi. Kaytakoğlu konuşmasının devamında üniversite-sanayi iş birliğinin önemine dikkat çekerek, “Bu toplantı üniversitemiz ve sanayi bölgesi arasında projelere dayalı üniversite-sanayi iş birliklerinin başlatılması, danışmanlık dahil araştırma laboratuvarları, araştırma analiz sonuçlarının yaygınlaştırılması, öğrencilerimiz için staj imkanlarının oluşturulmasına ve aynı zamanda organize sanayi bölgesinde daha fazla sayıda mezunumuzun istihdam edilmesine vesile olmasını diliyorum” dedi.

 

ÖNEMLİ AŞAMA KAT ETTİK

 

Daha sonra söz alan  EOSB Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli ise Eskişehir Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi ile ikili işbirlikleri için süre gelen ziyaretlerde önemli bir aşamayı kat ettiklerini ifade etti. Başkan Küpeli, EOSB olarak Ar-Ge’ye ve bilim destekli üretime büyük önem verdiklerine değindi. Küpeli ayrıca akademisyen ve sanayici buluşmaları ile hem ülkemizin hem de Eskişehir’in doğrudan faydasına yönelik sonuçlar ortaya çıkacağını belirtti.