DERNEK KURDULAR

Madenci Kadınlar Dayanışma ve Sosyal Yardımlaşma Derneğini kurarak bu çatı altında güçlerini birleştiren işçi kadınlar hemcinslerine de örnek oluyor. Dernek Başkanı Canan Geçit, kurdukları dernek sayesinde madencilik mesleğini tanıtmayı, sektörde kadın istihdamının devamını sağlayıp yaygınlaştırmayı amaçladıklarını, kadının her iş kolunda olabileceğini göstermek istediklerini söyledi.

‘GURUR DUYUYORUZ’

Kendilerine destek olan şirket sahipleri ve yöneticilerine teşekkür eden Geçit,"İş hayatı dışında halk oyunları, koro, tiyatro gibi kültürel etkinlikler de gerçekleştiriyoruz. Kadın madenciler olarak yaptığımız işten gurur duyuyoruz. Yer altındaki cevheri zenginleştirip kullanılabilir hale getirmek çok güzel bir duygu. Sıkıntılı gibi görünen madenciliği keyifle yapıyoruz" ifadelerini kullandı. Haberi 13’TE

Ekmeğini taştan

çıkaran kadınlar

Eskişehir'de bir maden ocağında manyezit cevherini zenginleştirmek amacıyla yapılan triyaj (elle ayıklama) çalışanı 100 kadın, ekmeğini adeta taştan çıkartıyor.

Merkez Tepebaşı ilçesine bağlı Nemli Mahallesi'nde faaliyet gösteren manyezit madeninde pek çok kadın istihdam ediliyor. Mühendisten işçiye kadar birçok alanda çalışan kadınlar, aynı zamanda halk oyunları, koro, tiyatro gibi kültürel ve sanatsal etkinliklerde de yer alıyor. Madenci Kadınlar Dayanışma ve Sosyal Yardımlaşma Derneğini kurarak bu çatı altında güçlerini birleştiren işçi kadınlar hemcinslerine de örnek oluyor. Dernek Başkanı ve maden mühendisi Canan Geçit, 2017 yılında kurdukları derneki sayesinde madencilik mesleğini tanıtmayı, sektörde kadın istihdamının devamını sağlayıp yaygınlaştırmayı amaçladıklarını, kadının her iş kolunda olabileceğini göstermek istediklerini söyledi. Kendilerine destek olan şirket sahipleri ve yöneticilerine teşekkür eden Geçit, sözlerini şöyle sürdürdü:" İş hayatı dışında halk oyunları, koro, tiyatro gibi kültürel etkinlikler de gerçekleştiriyoruz. Kadın madenciler olarak yaptığımız işten gurur duyuyoruz. Yer altındaki cevheri zenginleştirip kullanılabilir hale getirmek çok güzel bir duygu. İş koşulları bazen bizi zorlayabiliyor ancak üstesinden gelebiliyoruz. Sıkıntılı gibi görünen madenciliği keyifle yapıyoruz." Yaklaşık 10 yıldır madende "elle ayıklama" görevine devam eden 3 çocuk annesi Satı Turap da madenci olarak çalışmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. (AA)