Eskişehir Valiliği Yunus Emre Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya; Vali Özdemir Çakacak, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı, Vali Yardımcısı Akın Ağca, İlçe Kaymakamları,  İl Kültür Turizm Müdürü Şennur Azade, İlçe Belediye Başkanları, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile turizm alnında faaliyet gösteren sektör temsilcileri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Çakacak, “5.’sinin 2020 yılında Eskişehir’imizde gerçekleştirilmesinin plânlandığı “Uluslararası Termal ve Sağlık Turizm Zirvesi” vesilesiyle bir araya geldiğimiz Danışma Kurulu ilk toplantımızın Eskişehir turizmimiz açısından hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi. Eskişehir’in, tarihî değerleriyle; park, bahçe, ören yeri ve müze gibi turistik mekânlarıyla son yıllarda hızlı bir turizm büyümesi gösterdiğini dile getiren Vali Çakacak, “Tarihi milattan önceki yüzyıllara uzanan ve birçok medeniyete ev sahipliği yapmasının yanında günümüzde çok renkli bir kültür dokusuna sahip olan Eskişehir’in mevcut potansiyelini en iyi şekilde değerlendirmek, ülkemiz ve dünya turizm gelirlerinden hak ettiğimiz payı alabilmek için her türlü gayreti göstermenin bilinci içerisindeyiz. Bu anlayışla ilimizde turizme hizmet edecek her türlü tesis, konaklama hizmetleri ve nitelikli insan gücünün arttırılması için çalışmalarımızı aralıksız sürdürmekteyiz” dedi.

Ardından konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen,‘‘ 2020 yılında Eskişehir’imizde gerçekleştirilmesi plânlanan “Uluslararası Termal ve Sağlık Turizm Zirvesi”nin kentimize büyük katkısı olacağını düşünüyorum. Özellikle termal ve sağlık turizmi konusunda yıllardır Eskişehir’in çok önemli bir kent olduğunu ancak bunu iyi değerlendiremediğimizi ifade ediyordum. Şimdi gecikmiş de olsa bu zirvenin önemli bir adım, yeni bir başlangıç olduğunu düşünüyorum. İnanıyorum ki Türkiye’de turizm açısından önemli bir kent haline gelen Eskişehir kurumların da iş birliği ile sağlık ve termal turizminde de hak ettiği noktalara gelecektir. Bu toplantıda atılacak adımların şehrimize hayırlı olmasını diliyor, Sağlık Turizmi Geliştirme Konsey Başkanı Emin Çakmak’a “Uluslararası Termal ve Sağlık Turizm Zirvesi”ni Eskişehir’e taşıdığı için teşekkür ediyorum’’ ifadelerini kullandı. Daha sonra Sağlık Turizmi Geliştirme Konsey Başkanı Emin Çakmak, toplantıya katılanlara yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verdi. Toplantı,  görüş ve önerilerin dile getirilmesiyle sona erdi.