Fiziksel iyileştirme çalışmaları kapsamında inşaatları devam eden Anadolu Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi ek binası, Deprem İzolatör Test Merkezi ve İnşaat Mühendisliği ek laboratuvarı da bilime hizmet vermiş olacak.

Spor Bilimleri Fakültesine ek bina

Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulunun Spor Bilimleri Fakültesine dönüştürülmesinin ardından mevcut binanın fiziki olarak yetersiz gelmesi nedeniyle Spor Bilimleri Fakültesine ek blok yapılma kararı alındı. Öğretim elemanlarının ve öğrencilerin kullanacağı alanlara ihtiyaç duyulması nedeniyle Spor Bilimleri Fakültesi daha kaliteli ve konforlu bir eğitim alanına kavuşmuş olacak. Genellikle öğretim üyeleri ve bölüm başkanlıklarına ait odalar ve ek sınıflar yapılacak olan binanın projelendirilmesi ve ihalesi yapıldıktan sonra çalışmalara başlandı. Aynı zamanda Spor Bilimleri Fakültesinin mevcut binalarında da tadilat çalışmaları yapıldı. Yapılacak tüm düzenlemelerin ardından Spor Bilimleri Fakültesi’nin ek binasına Aralık ayı sonunda kavuşması planlanıyor.

Deprem İzolatör Test Merkezi yapılıyor

İki Eylül Kampüsünde yapımına başlanan Deprem İzolatörü Test Laboratuvarında ise depreme karşı dayanıklı yapı alanında son yıllarda oldukça hızlı bir biçimde kullanımı artan deprem izolatörlerinin testleri Türkiye’de ilk defa yapılabilir hale gelecek. Mevcut durumda bu ürünlerin testlerinin tamamen yurt dışındaki laboratuvarlarda gerçekleştirildiği düşünüldüğünde, Anadolu Üniversitesi tarafından Türkiye’nin inşaat sektörünün kullanımına sunulacak bu laboratuvar sayesinde dışarıya olan bağımlılık ortadan kalkmış olacak. Ayrıca laboratuvar, üstün yükleme kapasitesi sayesinde deprem izolatör birimlerinin geliştirilmesine yönelik Ar-Ge faaliyetlerinin de yürütülmesine olanak sağlayacak. Hazırlanacak olan test düzeneği, diğer test merkezleri ile kıyaslandığında ise yükleme kapasitesi açısından dünya sıralamasında ilk beş içerisinde yerini alacak. Laboratuvarda tesis edilecek test düzeneğinin temin edildiği merkezin inşaatının Ekim ayının ikinci haftasına kadar tamamlanması planlanıyor.