Gerçekleştirilen canlı yayına; Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sisteminden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selim Başar, Açıköğretim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yücel Güney, İktisat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şebnem Tosunoğlu ve İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Celal Hakan Kağnıcıoğlu katıldı. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selim Başar, Açıköğretim Sisteminde yaşanan gelişmelerin yanı sıra ilerleyen günlerde öğrencilerle buluşturulması planlanan yenilikler hakkında da müjdeler verdi.

 

"YAKIN GELECEĞİN EĞİTİM SİSTEMİ"

 

Açıköğretim Sisteminden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selim Başar, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sisteminin 40 yıllık bir geçmişe sahip olduğuna dikkat çekerek, “Bu yıl kayıt yaptıran öğrencilerimize yeni öğretim yılının hayırlı olmasını diliyorum. Anadolu Üniversitesi olarak çok yakın bir geleceğin eğitim sistemini yürütüyoruz. Dünya artık buna doğru gidiyor. Batıdaki dünyaca üniversiteler bile yakın bir dönemde online eğitim faaliyetlerine başladılar. Biz ise yaklaşık 40 yıldır yapıyoruz ve farkımız da buradan geliyor. Özellikle dünyadaki diğer açıköğretim sistemleri ve fakülteleriyle irtibat hâlinde olduğunuz zaman bunu daha iyi görüyorsunuz. Bu da bizim için gurur verici bir olay” ifadelerini kullandı.

"Öğrenci sayısında dünya 3’üncüsü, malzeme çeşitliliğinde birincisiyiz"

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi içerisinde Açıköğretim, İşletme ve İktisat olmak üzere 3 fakültenin olduğunu dile getiren Prof. Dr. Başar, fakültelerde yürütülen çalışmaları hakkında “Açıköğretim Sistemimizdeki fakültelerimiz aracılığıyla ön lisans ve lisans düzeyinde eğitimler veriyoruz. Bunun dışında e-Sertifika, Akadema ve tezsiz uzaktan eğitimi gibi imkânlar sunuyoruz. Aktif öğrenci sayısı bakımından dünyanın 3’üncü, malzeme çeşitliliği açısından ise birinci üniversitesiyiz. Bu yapının bize ait olduğunu gururla söyleyebiliriz. Bunun arka planında ise çok büyük bir emek var. Artık Açıköğüretim Sistemi, gelenekselin aksine daha fazla geleceğe yönelik yatırımlar yapıyor” dedi. “Anadolu Üniversitesi olarak uluslararasılaşma kavramına önem veriyoruz.” diyen Prof. Dr. Başar, “Yükseköğretim Kurulunun (YÖK), uluslararasılaşma konusunda bir çerçevesi ve hedefi var. Biz de bu çerçeveyi esas alarak 28 ülkede eğitim faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Kanada’dan Birleşik Arap Emirlikleri’ne, Azerbaycan’dan Mısır’a kadar Anadolu Üniversitesi var. Açıköğretim bürolarımızın yanı sıra 48 sınav merkezimiz bulunuyor. Her geçen gün büyümek, bunu yaparken de kaliteyi arttırmayı istiyoruz. Bu sebeple içeriklerimizi çağın gereğine göre güncelliyoruz. Öğrencilerimiz umarım eğitim süreçlerinde bu yeniliklerle karşılaşacaklar. Biz onları mutlu bir şekilde mezun etmeyi istiyoruz. Şu anda 1 milyon 50 bin civarında aktif öğrencimiz var. Böylelikle ailemizi her geçen gün bu yeniliklerle büyütüyoruz” şeklinde konuştu. (İHA)