Ulaşım, enerji, çevre, bilgi ve iletişim teknolojileri, malzeme ve imalat teknolojileri ve gelecek nesil bataryalar konusunda çağrılara yönelik proje fikirlerinin konuşulduğu ‘Cities Of The Future 2019’ toplantısına Eskişehir Büyükşehir Belediyesi bürokratları da katılım gösterdi. Berlin’de gerçekleştirilen toplantıya dünyanın dört bir yanından araştırmacılar ve sanayi temsilcileri katılırken, proje paylaşımı ve gelişimi üzerine binin üzerinde ikili görüşme gerçekleşti. Türkiye’den etkinliğe Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin yanı sıra Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Denizli Büyükşehir Belediyesi, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve Gürsu Belediyesi temsilcileri katıldı.

Toplantıda konuşan Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, 2020 yılında Türkiye olarak Avrupa'daki fonlardan çok daha fazla faydalanma hedefimiz olduğunu ifade etti.

Türkiye ve 30'un üzerinde ülkeden katılımcılarla birlikte geleceğin şehirleri üzerine bir toplantı gerçekleştirdiklerine dikkati çeken Prof. Dr. Mandal, "Bu sadece bir konferans veya sempozyum değil. Bugün bine yakın ikili görüşme gerçekleşti" diye konuştu. Prof. Dr. Mandal, hızlı gelişen teknolojilerin geleceğin şehirlerinin tasarımında etkisi gibi konuları ele aldıklarını belirterek, etkinlikte uluslararası boyutta birlikte proje geliştirmenin görüşüldüğünü anlattı. Özel sektörden, üniversitelerden, araştırma merkezlerinden ve kamudan ilgili tüm paydaşların bir araya geldiği bir etkinlik düzenlediklerini vurguladı. (HM)