Anma programları kapsamında Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi (YKSM) “Yolumda, Yüreğimde Daima Mavi” adlı program düzenlendi. Atatürk’ün sevdiği türkü ve şarkılar ile Atatürk için bestelenen şarkıların söylendiğini etkinliğe Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’un yanı sıra çok sayıda vatandaşın katıldı. Zaman zaman duygu dolu anlara ev sahipliği yapan programda Gönül Onar, Ergün Elibaş ve Hülya Düzbaş; Yok Gayrı Bizlere Dinek Vay, Ben Şehid-i Bâdeyim Dostlar Demim Yâd Eyleyin, Esir-İ Zülfünüm Ey Yüzü Mahım, Cana Rakibi Handan Edersin, Batan Gün Kana Benziyor, Olmaz İlaç Sine-i Sad Parame, Mezarımın Taşı Bozdağa Karşı ve Atam adlı eserleri seslendirdi. Odunpazarı Belediyesi Tiyatro Müdürlüğü’nden İlknur Nazlı, Ömer Burak Ünal ve Kıvanç Pehlivanoğlu ise 10 Kasım’ın önemini ve Atatürk’e dair anekdotları anlattı.

Program sonrasında konuşan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ebedi Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiye’nin dört bir yanında büyük bir özlem ve saygı ile anıldığını belirtti. Atatürk’e duyulan özlem ve saygının O’nun gerçekten dünya çapında bir lider olduğunun tescili olduğunu ifade eden Başkan Kurt, “Ben nur içinde yattığına inanıyorum bir kişinin faninin cennete gitmesi için neler lazımsa Atatürk bunların hepsini yapmış. Hiç kuşkusuz vatanına, toprağına ve halkına

ölümüne sahip çıkan, bağlı kalan bir lider, herhalde en rahat yerdedir. Ama esası hepimizin gönlündedir. Onun çizdiği yoldan onun ilkelerinden sapmadan Cumhuriyeti sonsuza kadar yaşatmak hepimizin görevidir. Gelecekle ilgili bütün düşüncelerimizi acaba Atatürk olsaydı nasıl karar verirdi diye değerlendirdiğimiz zaman, herhalde bilime en uygun olan davranışı gerçekleştirmiş oluruz. Odunpazarı Belediyesi, kendi bünyesinde bu tür etkinlikleri sürdürmeye devam edecektir. Atatürk, kültür ve sanatın toplumun vazgeçilmez parçası olduğunu söylemiş, biz de bu konuda çalışmaya devam edeceğiz” dedi. (CEM KÖKTAŞ)