Katadrom Art Colony’nin kuruluş çalışmaları haziran ayında, Katadrom Kültür Sanat ve Sosyal Politikalar Derneği’nin kurucuları Hülya Sungu ve Murat Yıldırım, senarist ve yapımcı Şebnem Vitrinel ve yönetmen Çiğdem Vitrinel tarafından Tepebaşı Belediyesi’nin desteğiyle başladı. Hazırlıkların sürdüğü yaz aylarında, Yaz Sinema Kampı etkinliğiyle ısınma turu yapan Katadrom Art Colony’nin öncelikli hedefi, başta sinema sanatçıları olmak üzere yaratıcı çalışmalar yapan herkese proje geliştirme ve çalışma alanı sunabilmek. Kasım ayındaki resmi açılışı takip eden aylarda Katadrom Art Colony sanatçı rezidansı programlarını sunmaya başlayacak.

 

FİLM GÖSTERİMİ VE ÖDÜL TÖRENİ

 

Katadrom Art Colony, Tepebaşı Belediyesi’nin ev sahipliğinde 29 Kasım – 2 Aralık tarihleri arasında Eskişehir Sinema Festivali’ni gerçekleştirecek. Film günlerinde; Yavuz Özkan’ın klasikleşmiş filmleri ile son dönem Türkiye sinemasının ödüllü bazı filmleri ve Changing Perspectives kısa film seçkisi yer alacak. Art Colony, Zübeyde Hanım Kültür Merkezi ve Özdilek Sanat Merkezlerinin sinema salonlarında gerçekleştirilecek film günlerinin katılımcıları arasında, Güven filmiyle Sefa Özkan, Beginner filmiyle Burçak Üzen, Fakat Müzeyyen Bu Derin Bir Tutku’yla Çiğdem Vitrinel, Renkli Balık animasyonuyla Burhan Gün gibi isimler de yer alacak.

30 Kasım tarihinde Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’nde Yavuz Özcan anısına sinema alanında onur ödülleri verilecek. Geleneksel hale getirilecek onur ödülleri için bu yıl ödül alacak isimler önümüzdeki günlerde paylaşılacak.