Bilge, “Merkezimiz O-EMRAM Seviye 6 kriterlerini karşılayarak pratikte başarı göstermiş ve Avrupa’da da az sayıdaki O-EMRAM Seviye 6 hastanesi arasına girmeyi başarmıştır. Dijital Hastane (O-EMRAM) belgesi almaya hak kazanan ilimizde Sağlık Bakanlığına bağlı kuruluşlar içinde ilk, Türkiye’de 5.hastane olarak; veri güvenliğinin üst seviyede olduğu, Karar Destek Sistemleri ile işleyişe katkı sağlayarak, dijital görüntülerin e-nabıza aktarılması ile hastalarımızın her yerden radyografik görüntülerine ulaşmasını sağlayarak bu belgeyi almaya hak kazanmıştır. HIMSS 1961 yılında kurulmuş; dünya çapında 52.000 sağlık hizmeti veren kurum ve kuruluşla birlikte bünyesinde 600 şirket ve 250 dernek/vakıf barındıran; Amerika, Avrupa ve Asya’da yapılanmaları bulunan ve kâr amacı gütmeyen bir organizasyondur. Kuruluş amacı bilgi teknolojilerinin, sağlık hizmetleri sunumunda ve geliştirilmesinde en uygun düzeyde kullanımını sağlamaktır.

O-EMRAM (Ayaktan Tedavi Hizmeti Sunan Kuruluşlar için Elektronik Sağlık Kaydı Benimseme Modeli) Ayaktan tedavi hizmeti sunan sağlık kuruluşlarında elektronik sağlık kaydının benimsenme düzeyi ölçülmekte ve ayaktan tedavi hizmeti veren diğer kuruluşlar ile kıyaslama yapılması sağlanmaktadır.

Bilge; bu başarıdan dolayı Başta Diş Hastanesi Başhekimimiz Dt. Soner Yılmaz’ı Hastanesinde çalışan tüm diş hekimlerimizi ve tüm personelimi tebrik ediyorum” dedi. (RIDVAN HAZER)