Hasan Polatkan Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen sezon açılışına minikler yoğun ilgi gösterdi. Sezonun ilk oyununu izleyenler arasında 75. Yıl Özel İdare İlkokulu öğrencileri de yer aldı. Kahkaha dolu anların yaşandığı oyunda, oyuncuların performansı minikleri adeta büyüledi.

 

TİYATRO SEVER MİNİKLER

 

Günümüzde her an karşımıza çıkan didaktik ve çocukları birey olarak kabul etmeyen çocuk oyunlarının tam aksine çocukların keyifli vakit geçirebileceği bir oyun olan “Bir Sirk Hikâyesi”, izleyicisine tatlı bir huzur veriyor. Hikâyenin kahramanlarını insanların oluşturduğu hikayede, herkesin tek bir amacı var, mutlu insanlar görmek. Yazar ve yönetmenliğini İlknur Durmaz’ın yaptığı oyunda; Büşra Aslan, Ceren Tüysüz, İpek Uzkalan, Melike Sever, Olcay Çelik, Serhat Demirtaş, Yiğit Gürsoy rol alıyor. Bir Sirk Hikayesi, Ekim ayı boyunca Hasan Polatkan Kültür ve Sanat Merkezi’nde tiyatro sever minikler ile bir araya gelmeye devam edecek. 16 Ekim Çarşamba, 23 Ekim Çarşamba, 27 Ekim Pazar, 30 Ekim Çarşamba Günü saat 13.30’da seyircisi ile buluşacak olan Bir Sirk Hikayesi, 22 Ekim Salı Günü ise saat 10.30’da sahnelenecek.

 

YENİ OYUN 12 KASIM’DA PRÖMİYER YAPACAK

 

Odunpazarı Belediyesi’nin yeni çocuk oyunu ise Yönetmenliğini Aslı Arslan Uzun’un yapacağı Sihirli Yolculuk olacak. Beste Ersoy, Derya Dobrişan, Hüseyin Demir, İbrahim Göksel Kart, İpek Uzkalan rol alacağı Sihirli Yolculuk, 12 Kasım 2019 Salı günü prömiyer yapacak. Odunpazarı Belediye Tiyatrosu çocuk oyunları için bilet almak isteyen vatandaşlar, Yunus Emre Halk Merkezi (YKSM) ve Hasan Polatkan Kültür ve Sanat Merkezi’nde yer alan gişelerden bilet alabilirler. (NURGÜL ÖZTEKİN)