Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu ve Uluslararası Eskişehir Şiir Buluşması ile birlikte Tepebaşı Belediyesi’nin uluslararası prestije sahip 3 sanat etkinliğinden biri olan Uluslararası Sanat Çalıştayı’nın 10’uncusu, 1’i yabancı olmak üzere toplam 23 sanatçının katılımıyla 7–11 Ekim tarihleri arasında Özdilek Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi. Çalıştay süresince sanatçıların icra ettiği eserler ise Tepebaşı Belediyesi Hizmet Binası Sergi Salonu’nda görücüye çıktı. Törende ilk olarak konuşan Sanat Çalıştayı Sanat Danışmanı Numan Arslan, bir çalıştayın 10’uncusunu gerçekleştirmenin çok büyük bir başarı olduğuna dikkat çekti. Arslan, “Ben böyle güzel bir çalıştayın gerçekleşmesinde başta Tepebaşı Belediye Başkanımız Ahmet Ataç olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Bu yıl ki çalıştayın da önceki yıllarda olduğu gibi çok güzel geçtiğini düşünüyorum. Uluslararası Sanat Çalıştayı’nın önümüzdeki yıllarda da devam etmesini diliyorum” dedi.

 

“SANAT GÜZELLİK DEMEKTİR”

 

Polonyalı sanatçı Dariusz Prezwiezlikowski, sanatın dilinin sınır tanımaz olduğunu hatırlatarak, “Uluslararasındaki kültürel, dini, politik ve dilsel farklılıklara rağmen biz sanatçılar, duygularımızı ifade eden ve içinde yaşadığımız dünyaya güzellik katan aynı dili kullanıyoruz. Bu etkinliğe katılmamı mümkün kıldığınız için minnettarlığımı belirtmek isterim ve Eskişehir’in bir kısmının sonsuza kadar kalbimde kalacağı ve yaratıcılık arayışımda güzelliği sürdürmem için bana ilham vereceği konusunda inancım tamdır. Sanat güzellik demektir ve güzellik de iyi insanlar tarafından meydana getirilir. Ben böyle güzel etkinliği düzenlediği için Tepebaşı Belediye Başkanımız Ahmet Ataç’a şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

 

 275 SANATÇININ 400 ESERİ

 

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, bugüne kadar düzenlenen çalıştaylara 275 sanatçının katıldığını ve yaklaşık 400 eserin Tepebaşı Belediyesi’nin koleksiyonunda yer aldığını söyledi. Başkan Ataç, çalıştay süresince çok güzel eserlerin ortaya çıktığını ve isteyen herkesin eserleri ziyaret edebileceğini anlatarak, şöyle konuştu. “Ben kültür ve sanat alanında yaptığımız bu etkinlikleri düğünümüz, bayramımız olarak görüyorum. Sanatçılarımız bu yıl 10’uncusunu gerçekleştirdiğimiz çalıştay süresince çok güzel eserler ortaya çıkartmışlar. Yapılan birbirinden değerli eserlerimiz önümüzdeki sene düzenleyeceğimiz 11’inci çalıştaya kadar sergi salonumuzda ziyaret edilebilecek. Ben emekleri için çok değerli sanatçılarımıza teşekkür ediyorum. Diliyorum ki bundan sonraki yıllarda da sağlık, barış ve mutluluk içerisinde çalıştaylarımız devam eder. Ben ayrıca kültür ve sanat alanında gerçekleştirdiğimiz etkinliklerde çok büyük emekleri olan belediye başkan yardımcılarımıza, müdürlerimize ve çalışma arkadaşlarıma da teşekkürlerimi sunmak istiyorum.”