SORUMLULAR BİR AN ÖNCE BULUNMALI

Atatürkçü Düşünce Derneği Şube Başkanı Azmi Kerman ve yönetimini dernek binalarında ziyaret eden Çakırözer, Lozan Antlaşması'nın 94'üncü yıl dönümünde şehrin farklı noktalarına asılan Lozan pankartına yapılan çirkin saldırıyı kınadı. Yapılan saldırıya ilişkin Başkan Kerman’dan bilgi alan Çakırözer, “Bu çirkin saldırı bizlere bağımsızlığımızı hediye eden Büyük Önderimiz Atatürk’e ve Lozan heyetine yapılmış bir saldırıdır. Böylesine edepsiz, densiz ve çirkin bir saldırıyı asla kabul etmiyor, bir kez daha şiddetle kınıyorum. İçimizdeki Atatürk sevgisini böyle saldırılarla yok edemezler. Bunu yapan sorumlularda yetkili makamlarca bir an önce bulunup, en ağır şekilde cezalandırılmalıdır” dedi.

CUMHURİYET VE ÇAĞDAŞLIK YOLUNDAN VAZGEÇMEYECEĞİZ

Çakırözer ziyareti sırasında Dernek Başkanı Azmi Kerman ve yönetimiyle birlikte yeni müfredat ve TBMM Başkanlığı'na sunulan müftülere nikâh kıyma yetkisi veren yasa değişikliği teklifini de değerlendirerek, Türkiye’nin giderek karanlık günlere sürüklendiğini söyledi.

Bir ülkenin eğitiminin o ülkenin geleceğini belirlediğine dikkat çeken Çakırözer, “Bizler Atatürkçü, bilimsel, demokratik, cumhuriyetçi, laik ve toplumsal faydayı gözeten, insan hak ve özgürlüklerine dayalı eğitim programları oluşturarak çağdaş, yarına umutla bakan nesiller yetiştirebiliriz. Atatürk’ü, Cumhuriyet değerlerimizi ve Evrim Teorisi’ni müfredattan azaltarak bir yere varamayız. Bizler Atatürk’ün bizlere gösterdiği çağdaşlık yolunda ve çalışmalarıyla bu yolda güvencemiz olan Atatürkçü Düşünce Derneğimizle aydınlık geleceğimiz için hep birlikte mücadelemizi sürdüreceğiz” diye konuştu.

KURULTAYA DAVET

Çakırözer, Başkan Kerman ve yönetimine 16 Nisan Anayasa Değişikliği referandumunda yürüttükleri özverili çalışmaları için de teşekkürlerini iletti. Dernek üyelerine CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Adalet Yürüyüşü ve Maltepe Adalet Mitinginde verdiği mesajlar ve tüm Türkiye’ye yaptığı Adalet Çağrısı hakkında bilgi verdi. 26-29 Ağustos tarihleri arasında Çanakkale’de yapılacak olan Adalet Kurultayı’nda Türkiye’de toplumun her kesiminden yurttaşların sorunlarına çözüm önerilerinin tartışılacağını belirten Çakırözer, “Adalet Kurultayımızda ‘devlette, geçimde, seçimde, inançta, eğitimde, yaşamda, medyada adalet’ gibi başlıklar altında düzenlenecek panellerle, çalıştaylarla hep birlikte yaşadığımız sorunları tespit edip, bu sorunların çözümü için önerilerimizi değerlendireceğiz. Sivil toplum örgütlerimiz bu çalıştaylarımızın en büyük destekçisi olacak. Onun için sizlerin katılımı çok önemli. Birlikte sorunları tespit edip, çözüm önerilerini de birlikte üreteceğiz” dedi.