Edinilen bilgilere göre, Mahkemeye konu olan basın açıklamasında Şenol Durur’un adını hiç zikretmediğini öne süren Özcan, aynı basın açıklamasında Ankara 2. Çocuk Mahkemesi’nin Durur hakkında verdiği kararı paylaştığını kabul etti.  Odunpazarı Belediyesi Özel Kalem Müdürü Şenol Durur’un, DP İl Başkanı Hüseyin Özcan’a açtığı davanın ikinci duruşması 9. Asliye Ceza Mahkemesinde görüldü. Duruşmaya Şenol Durur, avukatları Emre Genç, Sinan Özkar, sanık Hüseyin Özcan avukatları Necati Okur, Sıla Sencer ile diğer sanıklar Kazım Duman ve Orhan Yavuzel katıldı. 

“İSİM ZİKRETMEDİM”

Duruşma, bir önceki celseye katılmadığı için hakkında ‘zorla getirilme’ kararı bulunan Hüseyin Özcan’ın ifadesinin alınması ile başladı. İddianamede okunan ifadelerin kendisine ait olduğunu kabul eden Özcan, iddianamede kendisine okunan ifadeleri kullandığını kabul etti. Ancak basın toplantısında hiçbir şekilde Şenol Durur’un adını kullanmadığını öne süren Özcan’ın çelişkili ifadeler kullandığı bildirildi. Özcan, “Bu basın toplantısından sonra Ankara 2. Çocuk Mahkemesi’nin Şenol Durur hakkında vermiş olduğu kararı paylaştığım doğrudur” dedi.

Hüseyin Özcan’ın avukatı Sıla Sencer ise savunmasında müvekkili Özcan’ın Senol Durur’u kasteden bir beyanının olmadığını iddia etti. Ankara 2. Çocuk Mahkemesi’nin Durur hakkında vermiş olduğu kararı müvekkilinin basın toplantısında paylaştığını kaydeden Sencer, ancak müvekkilinin bu kararı Durur’u kastederek paylaşmadığını öne sürdü.

Sanıklardan Kazım Duman, Durur’a yönelik hakaret içeren ifadelerin kendisine ait olduğunu kabul etti. Olayın gerçekleştiği dönemde Şenol Durur’u tanımadığını belirten Duman, Durur’un adını Hüseyin Özcan’ın yaptığı açıklamaların yer aldığı gazete ve televizyon haberlerinde gördüğünü vurguladı. Daha sonra da söz konusu eylemi gerçekleştirdiklerini dile getiren Duman, Kayıboyu Derneğine asılan pankartın da kendisi tarafından Durur’u düşünerek asıldığını ifade etti.

 

“ÖZCAN’IN BEYANLARI ŞAHSIMA YÖNELİK”

 

Hüseyin Özcan’ın beyanını kabul etmeyen Şenol Durur, Özcan’ın beyanlarının şahsına yönelik olduğuna dikkat çekti. Hüseyin Özcan’ın beyanlarında kimi kastettiğinin açıkça ortada olduğunu belirten Avukat Sinan Özkar, “Burada müvekkilimizi kastettiği ordadır, bir belge uydurarak müvekkilimize yönelik isnatlarda bulunulmuştur” dedi. İfadelerin ardından duruşma, 8 Ocak 2020 tarihine ertelendi.