Adalet Çalıştayı’nın sadece Cumhuriyet Halk Partililere değil, adalet ile ilgili söyleyecek sözü olan herkese açık olduğunu söyleyen Usluer, çalıştayın neden Çanakkale’de yapıldığına da açıklık getirdi. Rabia işareti üzerine konuşan Usluer,‘‘ Tek vatan, tek bayrak diyorlar. Bizim böyle bir işarete ihtiyacımız yok çünkü zaten tek vatan ve tek bayrağımız var. Çanakkale ise bizim için çok önemli bir zafere temsil ediyor. Türkiye’nin her tarafından gencecik insanlar yatıyor. O yıl liseler mezun veremediler. Okuldan alındalar Kurtuluş savaşında yer aldılar destan aldılar. Yabancı askerlerde var, dostluk da var. Savaşan insanlarda arasında dostluk var. Çalıştayı Dayanışma korkusunu cesur yürekleri bir araya getirmek için Çanakkale’de yapıyoruz’’ diye konuştu.

‘ÇOK SES ORTAK AKIL’

 7 Eylül’de ise CHP Milli Eğitim Komisyonu olarak Eğitim Çalıştayı gerçekleştireceklerini belirten Usluer,‘‘ Bu çalıştayda bizler konuşmayacağız. Uzmanları çağırdık. Ana tema ise 1’inci 5’inci ve 9’uncu sınıfların değişecek müfredatı. 5 eğitim sendikasını da davet ettik. Çok ses olsun ama ortak akıl bulalım istiyoruz. Milli Eğitim Bakanını da davet edeceğiz. Katılıp katılmayacağını bilmiyorum. Çalıştayın sonunda da bir rapor hazırlayacağız. Bu ilk olacak. Bundan sonra 2-3 ayda bir çalıştay düzenlemek istiyoruz’’ ifadelerini kullandı.

‘RAKİP OLMAMIZ AVANTAJ’

Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Usluer, Genel Başkan Yardımcılığı seçiminde Cemal Okan Yüksel ile rakip olmalarını değerlendirerek,‘‘ Genel Başkan Yardımcılığı İkimizin de aday olması bizi bölmez. Sonuçta seçimler Trabzon, Eskişehir ya da başka bir il olarak yapılmıyor. Milletvekili olarak birer adayız. 3 kişi seçilecek. 3 Grup Başkanvekili var. Şimdi mevcut Grup Başkanvekilleri de aday olabilirler. Ama 3 kişi seçilecek. Şuanda en az 7-8 aday var. Biz aynı şehrin milletvekiliyiz. Burada zaten yarıdan fazla oy alan geçmiş oluyor. İkinci tur, üçüncü tur olabiliyor. O zaman az oy alan çok oy alanın lehine çekiliyor. Biz de birbirimizi destekler hareketler yapabiliriz. Böyle bir avantajımız olur. Ben de Cemal’i destekleyebilirim o da beni destekler. Dolayısıyla aday olmamız, kavgalı olmamız anlamına gelmiyor. Rekabet olacak tabi. Aynı görev için talibiz. Ama sonuçta orada milletvekillerin bir tercihi olacak. Zor bir görev. Riskli bir görev. Ağzınızdan çıkanı kulağınızın duyması gerekiyor. O yüzden fevri olmamak gerekir. Biraz Genel Başkana benzeyeceksiniz. Hem vurucu konuşacaksınız, hem sakin olacaksınız. Orada çam devirmeyeceksiniz’’ diyerek sözlerini noktaladı.