Eskişehir gibi mucizeyi oluşturduğu için kendilerine örnek bir belediye başkanını ağırlamaktan ve fikir alışverişinde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden Başkan Rahmi Gençer, Büyükerşen'in kenti ziyaretiyle kendilerine güç verdiğini belirtti.

Büyükerşen Ayvalık sokaklarında dolaşırken yanına yaklaşan bir vatandaş, “Sen Eskişehir’in değil, Türkiye’nin mavi boncuğusun. Eskişehir’i güzeller güzeli bir şehir yaptın. Türkiye’yi de güzelleştireceğine inanıyorum. Sizi Cumhurbaşkanı olarak görmek istiyoruz” diyerek Büyükerşen’e hayranlığını dile getirdi.

Büyükerşen’i yolda görenler sevgi gösterilerinde bulunurken, Cumhurbaşkanı olarak görmek istediklerini söyledi. Tebessüm eden Büyükerşen ise “Şimdiye sürekli bana verilen görevi yaptım. Ne görev verilirse onu yaparım” dedi.

 

ŞİMDİYE KADAR HİÇ ADAY OLMADIM

 

Büyükerşen daha sonra “Belediye başkanlığı görevini sürdürecek misiniz yoksa Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda bir düşünceniz var mı?” şeklindeki soruya ise “Ben şimdiye kadar hiç aday olmadım. Bana verilen görevi yaptım. Bana ne görev verilirse onu yaparım. Aday değilim, verilen görevi yaparım” diye yanıt verdi. Büyükerşen, vatandaşlarla yaptığı sohbetin ardından Kazdağları’nı gezip incelemek için yakın zamanda yeniden geleceğini söyleyerek, Balıkesir’den ayrıldı.