14-18 Ağustos tarihleri arasında Eskişehir Şehirlerarası Otobüs Terminali ve 19 Mayıs Gençlik Merkezi önüne kurulan öğrenci bilgilendirme standı ile öğrencileri güler yüzlü bir biçimde karşılayan Gençlik Merkezi çalışanları, Türkiye’nin farklı şehirlerinden kayıt işlemleri için gelen öğrencileri ve ailelerini her konuda bilgilendiriyor. Standa gelen öğrenciler sıcak bir şekilde karşılandıktan sonra Eskişehir ve kazandıkları üniversite hakkında bilgi alabiliyor.

Öte yandan şehir merkezinde yer alan 19 Mayıs Gençlik Merkezi önünde,  öğrencilere ve ailelerine ev yapımı kurabiye ve limonata ikram ediliyor. Kayıt işlemleri ve barınma gibi konular ile yoğun bir koşuşturma yaşayan öğrenci ve aileleri de Gençlik Merkezleri tarafından gösterilen sıcak ilgiden memnuniyetini dile getiriyor.

Gençlik Merkezi tarafından gençlere özel olarak hazırlanan “Eskişehir Kullanma Kılavuzu” kitapçığı da verilen gençler, şehirde ulaşımın nasıl sağlandığı, nerelerde yemek yendiği, nerelerde gezilebildiği, kültür-sanat çalışmalarının hangi noktalarda gerçekleştirildiği gibi birçok konuda da aydınlatılıyor.

Tepebaşı Belediyesi yetkilileri de üniversite hayatına şehrimizde başlayacak tüm gençleri, Gençlik Merkezleri’ne davet ediyor.

Tepebaşı Belediyesi 29 Ekim ve 19 Mayıs Gençlik Merkezlerinin iletişim bilgileri ise şu şekilde:

29 Ekim Gençlik Merkezi Adres: Yenibağlar Mahallesi, Akıncı Sokak, No:54 Telefon: 0(222) 322 18 45

19 Mayıs Gençlik Merkezi Adres: Yenibağlar Mahallesi, Üniversite Cad. No:144 Telefon: 0(222) 323 85 35

Ayrıca Gençlik Merkezleri’ne sosyal medya platformları üzerinden Facebook, Twitter ve Instagram için @esktgm ve  #Şehringençliknoktası  etiketi ile ulaşılabilir.