Çalışma sonucunda Atıksu Arıtma Tesislerinde oluşan mikrobiyal faaliyetlerin mevsimsel olarak haritası çıkarılarak ihtiyaç halinde uygulanmak üzere mikrobiyal preparatlar oluşturuldu.

Çalışma; ülkemizde, Atıksu Arıtma Tesislerinde üzerinde az çalışılan konulardan biri olan mikroorganizmalara yönelik bir Ar-Ge çalışması olması nedeniyle önem kazanıyor. EOSB Yönetim Kurulu Üyesi ve ESART Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Ayva’nın takibi ve yoğun çabaları sonucu EOSB’nin Üniversite-Sanayi İşbirliği kapsamında gerçekleştirdiği çalışmalardan biri olan bu proje; Ar-Ge çalışmalarına verilen desteğin ve Üniversite-Sanayi işbirliklerinin devamına katkı sağlaması için örnek bir çalışma olarak değerlendiriliyor.

EOSB Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli yapılan çalışmanın üniversite-sanayi iş birliği adına çok iyi bir örnek olduğunu vurgulayarak “Bu çalışma ile üniversite-sanayi iş birliğine önemli bir katkıda bulunduk. İş birliği adına çalışmalarımız devam edecek. Bölgemizde gerçekleştirdiğimiz üniversite-sanayi buluşmalarına da bölge sanayicimizin daha çok ilgi göstermesini ve katkıda bulunmasını bekliyoruz” dedi.