Konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Bölgemizde sektörümüzdeki firmalar ile işbirlikleri olanakları değerlendirilecek ve farkındalık sağlanacaktır. Sektörümüzün baslıca sorunlarına çözüm önerileri hazırlanarak sinerji sağlanacaktır. Verimlilik ve etkin üretim gibi konularda gelişme sağlanacaktır. Beraber iş yapma ve beraber gelişme stratejileri oluşturulacaktır.

Aktörler arası iletişimin güçlenmesi ve beraber hareket etme yeteneğinin geliştirilmesine katma değer sağlanacaktır. Eskişehir Havacılık Kümelenmesi ve üye kuruluşlar, savunma ve havacılık alanında faaliyet gösteren firmalar arasındaki eşgüdüm ve işbirliğini artırmak için çalıştaylar yürütmüştür. Ar-Ge faaliyetlerini, inovasyonu ve tekno girişimciliği geliştirmek, aktörler arası işbirliği ağları kurulmasına ve küme faaliyetlerinin geliştirilmesi hedeflerine katma değer sağlanması hedeflenmektedir” denildi. 

 

DAYANIŞMA VE BİLGİ ALIŞVERİŞİ

 

Açıklamada ayrıca şu görüşlere yer verildi. “TR41 bölgemizdeki küme üyeleri arasında kültürel, mesleki, teknik, ticari, ekonomik, hukuki ve idari konularda işbirliği, dayanışma ve bilgi alışverişi sağlamak, ortak menfaatlerini korumak için ihtiyaç duyulan personel, makine-teçhizat hammadde temini gibi konularda çözüm-öneri çalışmaları faaliyetleri yürütülerek ve sektör ve bölgemizin kalkınmasına katma değer sağlanması hedeflenmektedir. Etkinliğimizin ana sanayi ve yan sanayinin birlikteliğinin geliştirilmesi, birlikte omuz omuza ileri teknoloji üretim mühendisliği ile ülkemizin rekabet gücünün gelişmesine katma değer sağlamayı amaçlamaktayız. Uluslar arası arenada sektör kabiliyetlerinin gelişmesiyle bayrağımızın gururla dalgalandırılmasına birlikte atılan bir adım, ortak iş yapma için yeni bir başlangıç ve  sektörümüzdeki birlikteliği  ateşleyen bir kıvılcım olacağı inancını taşımaktayız.”