Önceki gün itibariyle resmi ilan ödemelerinin artık gazetelerin ‘vergi borcu’ olup olmadığına göre yapılmaya başlandığını aktaran Çakırözer, “Meclis’e getirilen torbada batık kredilerin kurtarılması var ama Anadolu'da güç bela gazete çıkarmaya çalışan, halkımızı haberdar etmeye çalışan Anadolu basınımızın sesini duyan yok. Gazetelerin 3 kuruşluk ilan gelirine göz koymaktan vazgeçin. Gazeteleri kapanmaya, gazetecileri de işsizliğe mahkum etmeyin” dedi.

 

GAZETELERİN 3 KURUŞ İLANINA GÖZ KOYMAYIN

Çakırözer, 16 Temmuz itibariyle gazetelerin resmi ilan ödemelerinin 7vergi borcu’ olup olmadığına göre yapılmaya başlandığını hatırlatarak, şöyle konuştu:

“Bu kürsüde defalarca basının sorunlarını paylaştım. Bu torbada batık kredilerin kurtarılması var ama Anadolu'da güç bela gazete çıkarmaya çalışan, halkımızı haberdar etmeye çalışan Anadolu basınımızın sesini duyan yok. Vergi borcu olan gazetelere bir paket yok. Borcun varsa 3 kuruşluk ilan gelirine devlet el koyuyor.”

 

HABER ALMA HAKKIMIZ KALMAYACAK

Anadolu'da bin 200 yerel gazete olduğunu hatırlatan Çakırözer, “Ulusal gazetelerin sayıları 20-30 tane. Bu gazetelerin çoğu bu resmî ilanlardan geçiniyor, maaş ödüyor, kâğıt alıyor. Şimdi ne olacak? Gazetelerin 500'ü kapanacak, binlerce gazeteci işsiz kalacak. Ama en önemlisi, bizlerin, hepimizin haber alma hakkını savunan, kamunun çıkarını gözeten, koruyan kimse kalmayacak” dedi. (Bülent Özyazıcı)