Festivale Ak Parti Eskişehir Milletvekili Harun Karacan Mihalıççık Kaymakamı Mehmet Anıl Çolak Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Mihalıççık Belediye Başkanı Haydar Çorum Beylikova Belediye Başkanı Özkan Alp Mihalıççık İlçe Jandarma Komutanı Üstteğmen Bilal Türkkan, Mihalıççık Belediye Başkan yardımcısı Gökhan Zeybek, Mihalıççıklılar Derneği Başkanı Cemalettin Ürgüp Eskişehir Çevre Derneği Başkanı Sadık Yurtman Gürleyikliler Derneği Başkanı Halit Gürsoy Eskişehir Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Süleyman Koç, çevre mahalle muhtarları başta olmak üzere çok sayıda davetli katıldı.Yalımkaya Çevre Köyleri Derneği Başkanı Yüksel Bayar, katılımın yoğun olduğunu ve coşkulu geçtiğini belirterek tüm katılımcılara ve emeği geçenlere teşekkür etti. Festivalde yerel sanatçılar Bahadır Çelik, İsmet Vur, Ali Kıran Behçet Sönmez, Çelil Kavaklı, Saffet Kavaklı,Mustafa Gökçe ve Sevgi Petek sahne aldı. Çuval, yumurta yarışmaları yanında Yaprak Sarması yarışması yapılarak yarışmada Nurten öngel birinci oldu.. Vatandaşlara yemek ikramı yapıldı Yalımkayalılar ve misafirler gönüllerince eğlenirken, doyasıya piknik yaptılar. (HM)

 

ÇEVRE DERNEĞİ DE KATILDI  

 

 

Eskişehir Çevre derneği üyeleri Yalımkaya Çevre Köyleri Kültür ve Sosyal Dayanışma Derneğinin davetlisi olarak 40 kişi ile  katıldığı Piknik’te  üyeler eşsiz çam ormanları içinde tabiatın güzelliklerinin bir kez daha farkına vardı.

Dernek adına söz alan Başkan Sadık Yurman, Kömürlü Termik Santralin kurulması durumunda Çatacık Ormanının da içinde bulunduğu bu doğa harikası yerin Alpu Ovası gibi yok olacağını dile getirdi. Bu nedenle Kömürlü Termik Santrale karşı olunduğu bir kez daha dile getirildi. Çeşitli mahalli sanatçıların konserleri ve yapılan yarışmalardan sonra Yalımkaya Çevre Köyleri Derneğinin Eskişehir Çevre Derneğine Sunduğu plaketin ardından  yine Büyükşehir Belediyesi tarafından tahsis edilen otobüs ile dönülmüştür.  (HM)