Bu kapsamda Kırsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından Batıkent Belde Evi bahçesinde hazırlanan alanda Kadın Üretici Ürün Satış Noktası hizmete açıldı. Noktada, kırsal mahalle sakini kadınların ürettikleri hamur işi, salça, turşu, reçel, kurutulmuş sebzeler, makarna, mantı, tarhana, tatlı, ev yemekleri, meyve, sebze, el işi, çeyizlik ve örgü gibi ürünler satışa sunuldu. Kızılinler, Çukurhisar, Çalkara, Satılmışoğlu, Keskin, Cumhuriyet, Sakintepe, Yukarısöğütönü, Uludere, Uluönder ve Ertuğrulgazi mahallelerinde ikamet eden 30 kadının el emeği ürünleri, her cumartesi günü kent halkı ile buluşturulacak.

Üretici kadınların ev ekonomilerine önemli katkılar sağlaması planlanan Kadın Üretici Ürün Satış Noktası’nın açılış törenine, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eskişehir Milletvekilleri Jale Nur Süllü ve Utku Çakırözer, Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, Tepebaşı Belediye Başkan Yardımcısı Melih Savaş, Eskişehir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Zeydan, Eskişehir-Bilecik Veteriner Hekimler Odası Başkanı Mehmet Kızılinler, Batıkent Mahalle Muhtarı Derya Can, Tepebaşı Kırsal Kalkınma Kurulu Başkanı Çetin Toroman ve kurul üyeleri, Belediye Meclis üyeleri, üretici kadınlar ve mahalle sakinleri katıldı. Üretici kadınlar adına konuşan alanda tezgah açarak el emeği ürünlerini satışa sunan Kızılinler Mahallesi sakinlerinden Emine Çiler ise, kendilerine bu imkanı verdiğinden ötürü Başkan Ataç’a teşekkür etti. Çiler, “Burası bizim için çok iyi oldu. Ben bunu senelerdir istiyordum. Sayın başkanımız bizi dikkate aldı ve bizlere bu imkanı sağladı. Herkesin huzurunda ben tekrar kendisine teşekkür etmek istiyorum. Herkesin ellerine ve emeğine sağlık” dedi.

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, hayata geçirilen uygulamanın önemine değindi. Ataç, “Türkiye’de hiçbir belediyede Kırsal Kalkınma Kurulu yok. Bizim belediyemizde var. O kurul, belediyemizle vatandaşlarımız arasındaki bir bağdır. O bağ çok önemlidir. Neticede de o çalışmalar böyle güzel uygulamalarla sonuçlanıyor. Bugün burada da baktım herkesin yüzü gülüyor” diye konuştu. Kadın Üretici Ürün Satış Noktası, her cumartesi günü Batıkent Belde Evi bahçesinde 10.00-16.00 saatleri arasında Eskişehirlileri ağırlayacak. (Rıdvan Hazer)