Herkes elini taşın altına koymalı

Başkan Sinan Özeçoğlu, dün önemli açıklamalarda bulundu. Özeçoğlu, zor bir dönemden geçtiklerini, kulübe herkesin destek olmaları gerektiğini söyledi. Eskişehirspor Kulüp Başkanı Sinan Özeçoğlu, “Bilindiği üzere 13.07.2017 tarihinde yapılan genel kurulda, tarafımıza görev verilir verilmez, zaman geçirmeksizin kollarımızı hemen sıvadık.  O günlerde kayyuma devredilmesi ve kapanması söz konusu olan Kulübümüz gerçekten çok zor durumdaydı. Gerek yurt içi gerekse yurt dışı transferler için hemen düğmeye bastık. Kongreler dolayısıyla kaybedilmiş zamanı telafi etmek adına görevi alır almaz hızlı bir şekilde yeni sezon için takımımızı tekrar oluşturabilmek amacıyla elimizi taşın altına soktuk. Göreve geldiğimizde mevcut olan transfer yasağını kaldırmak yolunda gerekli finansal kaynakları sağlayarak, avukatlarımız aracılığı ile harekete geçtik. Fakat temaslar sonucunda, bize kongre öncesi hiç bir şekilde bilgisi verilmemiş olan iki dönem transfer yapamama cezası ile karşı karşıya kalmış olduğumuzu öğrendik. Hepimizin de bildiği üzere bugün gelinen noktada transfer yasağı, transfer cezasına dönüşmüştür. İşin özü, ilk seçildiğimiz andan itibaren mali yükümlülükler yerine getirilse dahi bu cezanın kaldırılması mümkün değildir. Cezanın gerekliliklerini mutlaka uygulamak zorundayız.  Gelinen noktada, yönetim kurulumuzun puan silme cezasına karşılık tek başına başarabilecekleri elbette sınırlıdır. Bu yükün altından kalkabilmemiz için şehrin önde gelenlerinin elini taşın altına koymaları gerekiyor” dedi.

Puan silme cezası ile karşı karşıyayız

Özeçoğlu,Ayrıca, kongreler sürecinde söz hakkı alarak Eskişehirspor’umuza destek vereceklerine ilişkin açıklamalarda bulunan eski kulüp başkanlarımız da dahil olmak herkesten verdikleri sözleri yerine getirmelerini beklemekteyiz. Bütün bunların yanı sıra, yine yukarıda yaptığımız açıklamalara benzer bir şekilde 31.Mart.2017 öncesi dayanışma katkı fonuna kulüp eski yönetimimiz tarafından yapılmayan ödemeler, daha önceden kendileri tarafından yapılandırılmasına rağmen ve buna karşılık ödenmeyen oyuncu borçları sebebiyle eksi onbeş ile eksi otuz puan arası değişen puan silme cezaları ile karşı karşıya bulunmaktayız.  UEFA kuralları gereği,  böyle durumlarda paraları ödeseniz dahi tek tek tüm bu oyunculardan mutabakat almak gibi bir zorunluluğumuz bulunmaktadır. Bu cezaları kaldırmak için kongre öncesi ilan edilen rakamların çok çok üzerinde olan miktarın ödenmesi bile tek başına yeterli olamamaktadır. Bu noktada maddi gücünüz dahi olsa tüm bu futbolcuları ve menajerleri ile avukatları ile tek tek temasa geçerek ikna etmeniz gerekmektedir. Kamuoyumuzun şunu bilmesini isteriz ki, Eskişehirspor’umuzu bu yükten kurtarmak için hukuk danışmanlarımızla tüm gücümüzle sabah akşam çalışmaktayız” şeklinde konuştu.

Yeterli desteği göremiyoruz

     Başkan Sinan Özeçoğlu “Önemli bir gerçek şudur ki; bizlere ve kamuoyuna ifade edilen rakamların çok çok üzerinde bir borç ile karşı karşıyayız. Elimizden geldiğince ilk günden itibaren yönetim kurulu olarak kendi ürettiğimiz kaynaklarla, mevcut oyuncularımızla ve yeni teknik ekibimizle anlaşarak gemiyi yüzdürmeye çalışıyoruz. Kucağımıza bırakılmış bir bomba ile ilk günkü kararlılığımız neyse aynı şekilde yürümeye devam ediyoruz. Yüzdürmeye çalıştığımız bu büyük geminin tekrar karaya oturmaması için şehrimizin büyüklerinin ve yola çıkışımızda ümit veren diğer dinamiklerin daha çok desteğine ihtiyacımız bulunmaktadır. Taraftarımız da eminiz ki bu “varoluş” senesinde gerek kombinelerini alarak, gerekse takımlarını destekleyerek ellerinden geleni yapacaklardır.  Gelinen noktada, belki başka bir yönetim istifa etmeyi düşünebilirdi. Ama biz işin kolay olmayacağını bilerek göreve talip olduk. Bizler Eskişehirspor sevdamızı seçildiğimiz gün ifade etmiştik. Bugün yine buradan yineliyoruz. Gerçek Eskişehirspor’luluk böyle zor günlerde belli olur” ifadelerini kullandı.