Geçmişte Antalya’da, Ordu’da olduğu gibi mutlaka ama mutlaka selden zarar gören çiftçilerimiz için Cumhurbaşkanlığından Acil Destek Giderleri Ödeneği çıkarılmalıdır. Bu destek de en az 100 milyon lira olmalıdır” dedi.

CHP’li Çakırözer Eskişehir’de etkili olan dolu yağışı ve selden etkilenen çiftçilerin yaşadığı mağduriyetleri Meclis gündemine taşıyarak, çiftçiler için Cumhurbaşkanlığından Acil Destek Giderleri Ödeneği istedi.

MİHALLIÇCIK’TA 5 BİN 343 DEKAR ZARAR GÖRDÜ

Çakırözer ziyaret ettiği ilçelerde ortaya çıkan mağduriyetleri şöyle sıraladı:

“Ülkemizin dört bir yanında etkili olan sel ve dolu felaketinden Eskişehir’imiz de büyük oranda etkilendi. Bir anda gelen yağışların ardından çok büyük afet meydana geldi. Özellikle ilçelerde yüzlerce çiftçimiz bu afetten etkilendi. Yaşanan felaketi yerinde gördüm. Odunpazarı, Sarıcakaya, Seyitgazi ve Mihallıçcık ilçelerimizde evleri, tarlaları, seraları zarar gören çiftçilerimizi dinledim. Buraya  güzel ilçemiz Malıç’tan geliyorum. Dünyanın en güzel kirazının yetiştiği topraklar.  Ömer, Sorkun, Gürleyik, Akçaören mahallemizde 152 çiftçimizin 5 bin 343 dekar arazisi zarar gördü. İlçenin en büyük ihraç ürünü kirazlar dolu nedeniyle berelenmiş, dalda kalmış. Milyonlara liralık hasar söz konusu.

ÇİFTİÇİYİ DESTEKLEYİP, KORUMAK VATAN GÖREVİ

Eskişehir’de zarar gören çiftçilerin ve üreticilerin desteklenmesi demek aslında tüm halkın ve Türkiye ekonomisinin desteklenmesi demek olduğunu söyleyen Çakırözer, “Çiftçiye destek demek Türkiye ekonomisine destek demektir.İktidar başka ülkelerinin çiftçilerine para kazandırmaya devam ederken Türkiye'de kıt kanaat üretim yapamaya çalışan çiftçimiz bir de doğal afetlerle mücadele edecek.  Üreten çiftçilerimizin taleplerini az önce sıraladım. Sıfır gümrükle yabancı tarımsal ürünleri almak yerine yerli üreticimizi, kendi çiftçimizi desteklemek, korumak bir vatan görevidir” dedi. (HM)