Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri’ne bağlı bölümlerden mezun olmaya hak kazanan yüzlerce öğrenci, her yıl olduğu gibi bu yıl da Türkiye’nin dört bir tarafından Eskişehir’e gelerek düzenlenen mezuniyet töreninde buluştu.

 

 

Mezuniyet programı kapsamında Açıköğretim Fakültesi önünde gerçekleştirilen buluşmada bölüm birincilerine madalyaları da verildi.Törene Anadolu Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Selim Başar, Prof. Dr. Ali Savaş Koparal, Prof. Dr. Güler Günsoy, Açıköğretim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yücel Güney, İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Celal Hakan Kağnıcıoğlu, İktisat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şebnem Tosunoğlu ile öğretim üyeleri, mezun öğrenciler ve aileleri katıldı. Mezuniyet 2019 kapsamında mezunlarımızla buluşan Açıköğretim Sisteminden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Selim Başar, “Açık ve Uzaktan Öğrenme alanında Türkiye’nin lider üniversitesi olarak, bugün itibariyle Türkiye’nin her yerinde mezun verdik.  Bugün burada bulunan mezunlarımız, tüm mezunlarımızı temsilen aramızdalar. Mezunlarımızla bu heyecanlarını paylaşmak, onları mutlu görmek bizim en büyük ödülümüz. Mezuniyetlerini kutluyor ve onlarla bu sevinci paylaşan ailelerini de tebrik ediyorum” şeklinde konuştu. Bölüm birincileri ile düzenlenen toplantıda Açıköğretim Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Yücel Güney, mezunları tebrik ederek başladığı konuşmasında, “sizlerin iyi bir eğitim almanızı sağlamak ve bölümlerinizden alanınıza hakim olarak mezun olmanız için çok çalışıyoruz. Bu sebeple mezuniyetiniz bizim için çok anlamlı, sizlerle gurur duyuyorum.” ifadelerine yer verdi. İşletme Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Celal Hakan Kağnıcıoğlu, “Öğrencilerimizin talepleri ile daha geliştirmeye çalıştığımız bu sistemden mezun olan siz değerli öğrencilerimizle bir arada olmak bizleri mutlu ediyor. Bundan sonraki hayatlarınızda da başarılarınızın devamlı olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

İktisat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Şebnem Tosunoğlu ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Gencinden yaşlısına bugün burada her yaştan mezunumuz var; ilk kez üniversite okuyan, ikinci, üçüncü hatta altıncı üniversitesinden mezun olan, yıllarca ara verdikten sonra bitirmeye karar vererek geri dönen ve mezun olan öğrencilerimiz. Mezunlarımızın yanında ailelerinin sevinçlerini görmek ayrı bir mutluluk bizim için. Onların bu sevinçlerine ortak olmak bizi de sevindiriyor. Hem mezunlarımızı hem ailelerini kutluyorum.”

 

TATLI REKABET BİRİNCİ ÇIKARDI

 

Geçtiğimiz yıllarda ikinci üniversite kapsamında Fotoğrafçılık ve Kameramanlık Bölümünden 3,92’lik ortalama ile mezun olanMehveş Gözpınar da Emlak ve Emlak Yönetimi Bölümünü bu yıl birinci olarak bitiren Tunç Tultay Gözpınar’ın mutluluğuna ortak oldu. Annesinin 3.92’li mezuniyet ortalamasını geçerek mezun olacağı iddiasıyla ikinci üniversiteye kayıt yaptıran Tunç Gözpınar, 4.00 ortalamayla  mezun olarak aynı zamanda AÖF fakülte birincisi oldu.

Açıköğretim sistemiyle ilgili düşünceleri de dile getiren Tunç Tultay Gözpınar, “İstanbul Üniversitesi Radyo TV Sinema Bölümü mezunuyum. İkinci üniversite olarak bu bölüme başladım. Emlak işi yapmak istiyorum. Bu işi daha bilgili ve bilinçli bir şekilde yapmak amacıyla bölüme kayıt yaptırdım. Açıköğretim sistemindeki eğitim son derece doyurucu, kaynaklar oldukça kapsamlı ve size konuyu gerçekten öğretiyor” cümleleri ile paylaştı.

70 YAŞINDA İKİNCİ ÜNİVERSİTE

 

Yaşam boyu eğitim anlayışı ile 70 yaşında eğitimine devam eden ve bu yıl mezuniyet sevinci yaşayanAdalet Meslek Yüksek Okulu mezunuAvni Yüksel ise, “Ankara’dan geliyorum. 70 yaşındayım. Benim mesleğim elektrik teknisyenliğiydi; ancak emekli olunca boş zamanlarımı değerlendirmek istedim ve bu bölüme kayıt yaptırdım. Mezun olduğum için çok mutluyum. Bu yaşıma rağmen halen okuma taraftarıyım. Bana göre okul demek illaki meslek edinmek için gidilen bir yer değildir. Kendimize ne katsak kârdır diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı. (HM)