Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa; Vali Özdemir Çakacak, Tepebaşı Kaymakamı Erdinç Yılmaz, Odunpazarı Kaymakamı Turgay Hakan Bilgin, Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Celalettin Kesikbaş, İl Jandarma Komutanı J. Alb. İlhan Şen, İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

Gençlere olan güveninden dolayı Türkiye’nin geleceğe umutla baktığını dile getiren Vali Çakacak, programda yaptığı konuşmada, “İlimizi ve ülkemizi hem ulusal hem de uluslararası arenada temsil edip, dereceler alarak göğsümüzü kabartan öğrenci, öğretmen ve takımlarımızı ödüllendireceğimiz bu programda sizlerle birlikte olmaktan duyduğum onuru ve gururu ifade etmek istiyorum” dedi. İl Milli Eğitim Müdürü Cırıt de, “Okullarda sadece sınava hazırlanan çocuklar yetiştirmek değil, bir hedefi olan, hayatta bir şeyi başarmanın mutluluğunu içince hisseden ve bu başarısını da sadece kendisi ile sınırlandırmayıp, kendisini ailesine, iline okuluna ülkesine adamış çocuklarımızı bugün burada alkışlamanın mutluluğunu yaşamak için toplandık" dedi.

Celalettin Kesikbaş, Eskişehir Sanayi Odası olarak öğrencilerin ulusal ve uluslararası yarışmalarda gösterdiği başarılarla gurur duyduklarını dile getirdi.

Konuşmaların ardından Vali Çakacak, programa destek olan Eskişehir Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Kesikbaş’a teşekkür plaketi takdim etti. Daha sonra dereceye giren öğrencilere, madalya ve başarı belgeleri Vali Çakacak ve diğer protokol üyeleri tarafından verildi.