Gerçekleştirdikleri yaz okulu programı hakkında bilgi veren Özel Önder Lisesi Müdür Yardımcı Nuran Demirçakmak Boran, yaz okulu programı düzenlemekteki amaçlarını anlattı. Boran, “Özel Önder Lisesi olarak öğrencilerimize ‘yazını değerlendir’ sloganı ile biz yaz okuluna başladık. Öğrenci yaz tatili değerlendirirken aynı zamanda dönem öncesinde eksiklerini gidersin ve bu eksiklerini gidermiş şekilde yeni döneme başlasın istiyoruz” dedi.

 ÖĞRENCİLER EĞLENEREK ÖĞRENİYOR

9 ve 10’uncu sınıflara yönelik yaz okulu programının detayları hakkında bilgi veren Boran, “9 ve 10’uncu sınıfların dersleri 10.40 ile 13.50 saatleri arasında 4 ders şeklinde oluyor. Matematik, Türkçe, Fizik, Kimya, Biyoloji ve İngilizce gibi temel derslerin dışında yabancı dil 8 saat konuşma kulübü sinema, okuyorum ve bir fikrim var isminde de derslerimiz var. Bu dersler, öğrencilerin hem sosyal becerilerini geliştirme hem de beyin fırtınası yapmalarını, araştırma ve tartışmalarını geliştirmek adına kişisel gelişimleri adına önem taşıyor” diye konuştu. Temel derslerin yanında verdikleri kişisel gelişimi sağlayan derslerin içerikleri hakkında da konuşan Boran, şunları söyledi: “Konuşma kulübü dersinde yabancı öğretmenlerimiz eşliğinde öğrencilerimiz İngilizce konuşan egzersizleri yapıyor. Sinema dersinde de yaz döneminde olan öğrencilerin nefes almalarını sağlamak istiyoruz. Yaşlarına uygun olan, onlara mesaj verecek filmleri izlettiriyoruz. Okuyorum dersinde edebiyat öğretmenlerimizin belirlediği bir kitabı okuyacaklar ve yaz okulu sonunda bu kitapla ilgili ödüllü bir kompozisyon ayrışmamız olacak. Bir Fikrim Var dersinde de öğrencilerin kişisel gelişimlerine katkı sağlayacak bir etkinlik yapıyoruz. Belirlediğimiz konularda öğrencilerin fikirlerini paylaşıp tartışmasını sağlıyoruz.”

 11 ve 12’NCİ SINIFLARDA AMAÇ SINAVA YÖNELİK HAZIRLIK

 11 ve 12’nci sınıflara yönelik yaz okulu programının ise daha çok sınav hazırlığına yönelik olduğunu belirten Boran, “11 ve 12’nci sınıflarda işin rengi biraz daha değişiyor. Onlar için daha çok YGS ve LYS sınavlarına yönelik bir program oluşturduk. Bu sınıflarda derslerimiz saat 9’da başlıyor ve 13.50’ye kadar devam ediyor. Bu gruptaki öğrenciler günlük 6 ders görüyor. Ayrıca dersleri bittikten sonra 14.30 ile 16.50 arasında soru çözümleri yapılıyor. Öğrenci eksik olduğu konularda veya çözemediği sorularda öğretmenlerinden destek alıyor” ifadelerini kullandı.